Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Збірна України посіла п’яте місце у змішаній естафеті Чемпіонату світу з біатлону

Чемпіонат світу з біатлону 2017

Вчора в історичному Тиролі, Австрія, відбулося урочисте відкриття Чемпіонату світу з біатлону. А вже сьогодні спортсмени провели першу гонку – змішану естафету.

Чемпіонат світу з біатлону 2017

Команда нашої збірної стартувала під десятим номером. У складі стартової четвірки були: Олена Підгрушна, Юлія Джима, Сергій Семенов та Дмитро Підручний.

Попри хворобу та часті пропуски, Олена Підгрушна, яка була забійником групи, на вогневих рубежах відпрацювала 7/8 на позиції лежачи та 7/8 на позиції стоячи. Лідером після першої стрільби була Німеччина, а от головний фаворит – Франція – на третій сходинці.

Юлії Джимі Підгрушна передала естафету 16-ю із програшем в 39 секунд від лідера.

На підході до третього вогневого рубежу Юлія Джима прийшла 15-ю, відігравши 7 секунд ходом, та відстрілявшись на нуль. А от Норвегія та Австрія пішли на штрафне коло.

На другому колі Джима зуміла відіграти кілька позицій, прийшовши на стрільбу п’ятою. На рубежі українська спортсменка відпрацювала на 6/8, вийшовши на сьомій позиції.

На свій етап Сергій Семенов вийшов сьомим із відставанням у 35,9 секунди. На колі спортсмен поступився одним місцем, а от “лежку” закрив лише з шести патронів. Другий вогневий рубіж Семенов закрив з семи. Франція в особі Кентена Фійона Майє пішла на штрафне коло. Аналогічна участь спіткала і команду Норвегії.

Фінішер команди Дмитро Підручний вийшов на старт лише сьомим із відставанням у 56,6 секунди. Першу стрільбу спортсмен відпрацював чисто, покращивши свій результат до п’ятої позиції та 53 секунд відставання. Вирішальну стрільбу Підручний теж провів ідеально, тим самим втримавши п’яту сходинку.

Безперечним переможцем естафети стала Німеччина в особі Сімона Шемпа. Французько-російська боротьба за срібну нагороду завершилася перемогою Мартена Фуркада. А от Дмитро Підручний привіз своїй команді збережену після стрільби п’яту сходинку.

Завтра, 10 лютого, о 15:40 нас очікує жіночий спринт.

Зазначу, що в ніч на сьогодні в готелі збірної Казахстану місцева поліція провела обшук, а всі спортсмени здали кров на аналіз. Це було зумовлено знайденим раніше боксом із використаними допінг-препаратами, серед яких розміщувалися кілька допусків лікарів команди.

Христина СЛОТА

У тернополянина вночі з автомобіля викрали три перфоратори

Тернопільська жінка-військова, яка залишилась без ніг, скоро ходитиме