Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Двоє зіркових тернополян завтра стартують на Чемпіонаті світу з біатлону

Уже завтра, 9 лютого, в австрійському Хохфільцені стартує чемпіонат світу з біатлону. Першими старт приймуть учасники змішаної естафети — наймолодшої дисципліни в офіційній програмі чемпіонату.

Олена Підгрушна розпочинатиме естафету у складі збірної України
Олена Підгрушна розпочинатиме естафету у складі збірної України

У цій дисципліні збірна України лаврів на таких престижних змаганнях ще не здобувала, отож, часом тренери навіть виставляли на неї експериментальний склад. Та цього разу в нас є шанс — усі представники стартового складу мали цього сезону певні успіхи, і при вдалих розкладах уже в дебютній гонці можуть зійти на п’єдестал пошани.

Цікаво, що половину нашої четвірки складають тернополяни, причому їм тренери довірили найскладніші етапи — Олена Підгрушна стартує в гонці, а Дмитро Підручний буде фінішувати. На проміжних етапах естафету підхоплять Юлія Джима та Сергій Семенов. Склад, заважаючи на результати гонок етапів Кубка світу, справді найсильніший і бойовий.

А хто ж загалом увійшов до складу нашої команди на цей чемпіонат? У заявці по п’ять чоловіків і жінок, які показували найкращі результати в сезоні’2016/17.

Жінки

Юлія Джима — 11 місце світового рейтингу;

Олена Підгрушна — 25 місце;

Ірина Варвинець — 41 місце;

Анастасія Меркушина — 49 місце;

Валя Семеренко —  65 місце.

У жінок в “основі” дві тернополянки — досвідчена Олена Підгрушна та молода Анастасія Меркушина, дві партнерки Підгрушної по олімпійській перемозі’2014 Юлія Джима та Валя Семеренко (вона почала виступати лише з середини січня), а також Ірина Варвинець, якій раніше видавали безліч авансів, проте у 24-річному віці вона ще не встигла їх виправдати.

Чоловіки

Сергій Семенов — 20 місце;

Дмитро Підручний — 22 місце;

Артем Прима — 38 місце;

Володимир Семаков — 44 місце;

Олександр Жирний (без кубкових очків).

У чоловіків без варіантів путівки на чемпіонат заздалегідь  “забронювали” тернополянин Дмитро Підручний, а також Артем Прима і Сергій Семенов. А ось за решту два місця в команді весь сезон точилася гостра боротьба і у підсумку їдуть Володимир Семаков і Олександр Жирний.

Таким чином, поза командою (хіба що можлива поїздка когось у статусі запасного) залишилися Ольга Абрамова (вона, очевидно, так і не встигне набрати форму після зняття дискваліфікації), Юля Журавок, Надія Бєлкіна та Яна Бондар, а також Віталій Кільчицький (52 місце в світовому рейтингу, проте кажуть, що в нього конфлікт з тренерським штабом) і Артем Тищенко, який кілька років тому вважався найталановитішим біатлоністом світу.

Щодо наших шансів у Хохфільцені, то їх, подивимося правді у вічі, не так вже й багато. Як завжди найбільше сподіваємося на жіночу класичну естафету, а ще Юля Джима, якщо пройде якусь дистанцію без штрафу, також здатна потрапити на п’єдестал. Сподіваємося на диво і від Сергія Семенова в улюбленій індивідуальній гонці. Тернопільські спортсмени, як показали кубкові гонки, поки що не в тій формі, щоб боротися за нагороди в особистих гонках, але в естафетах, безумовно, підсилять свої команди. Однак, не будемо забувати, що всі готувалися саме до Хохфільцена, і там можливі будь-які сюрпризи.

Розклад чемпіонату світу з біатлону

(час київський)

09 лютого. 15.45. Змішана естафета

10 лютого. 15.45. Жінки. Спринт. 7,5 км

11 лютого. 15.45. Чоловіки. Спринт. 10 км

12 лютого. 11.30. Жінки. Гонка переслідування. 10 км

12 лютого. 15.45. Чоловіки. Гонка переслідування. 12,5 км

15 лютого. 15.30. Жінки. Індивідуальна гонка. 15 км

16 лютого. 15.30. Чоловіки. Індивідуальна гонка. 20 км

17 лютого. 15.45. Жінки. Естафета 4х6 км.

18 лютого. 15.45. Чоловіки. Естафета 4х7,5 км

19 лютого. 12.30. Жінки. Мас-старт. 12,5 км

19 лютого. 15.45. Чоловіки. Мас-старт. 15 км

Олекса СОНЯХ

По дорозі з Італії померла власниця відомого тернопільського ресторану

У Тернополі оголошують конкурс на кращий проект замість літака на Східному