Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни шоковані рахунками за комунальні послуги

ціни на опалення

Збільшення цін на газ, світло та комунальні послуги призвело до того, що тернополяни почали масово скаржитися на владу. І це не дивно, оскільки платити в місяць по 1500-2000, а то і більше гривень не хочеться нікому. 

ціни на опалення

Згідно з останніми змінами, відтепер у Тернополі ціни в середньому зростуть від 1-3 до 18-21%. Останнє стосується власне цін на газ.

“НАК “Нафтогаз України” з 1 лютого 2017 року підвищить ціну на газ для промислових споживачів на умовах передоплати на 22%. Тепер промисловцям доведеться платити за газ на 1600 грн більше – 9 200 грн за 1 тис. Куб. м. Для інших покупців ціна наступного місяця зросте на 21,1%, або на 1760 грн – до 10140 грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ)”, – розповіли у прес-службі “Нафтогазу”.

Попри те, що ціни нібито мали зрости тільки з лютого, багато хто відчув стрибок уже при оплаті опалення за січень.

“Це жах! У нас котел і ми самі можемо регулювати опалення, економимо і все одно за газ довелося заплатити майже сім тисяч – 6900 гривень (на 100 “квадратів”), – розповідає жителька Байківець Олена. – У нас двоє маленьких дітей, я в декреті, працює тільки чоловік. Замість того, щоб купити щось дітям, зібрати їх в садок, то мусимо кілька місяців економити, аби заплатити за компослуги!”.

“Ми з хлопцем орендуємо двокімнатну квартиру з субсидіями. У кімнатах холодно, якщо не вдягати теплі речі, то можна промерзнути, але все одно заплатили аж 818 гривень за опалення. Де це опалення, якщо деколи зуб на зуб не попадає?!”, – жаліється Алла.

“Квартира на 60 “квадратів” з індивідуальним опаленням. Щоб хоч трохи нагріти, бо в домі троє маленьких дітей, доводиться палити немало. При тому, що я два тижні була у батьків і виключала опалення, за січень заплатила трохи більше ніж 1600 гривень, – стверджує тернополянка. – Газ нікудишній. Щоб скип’ятити води в чайнику треба чекати хвилин 15, не менше, і за це вони хочуть стільки грошей!”

Проте і це далеко не кінець. Підвищення цін варто очікувати від провайдерів зв’язку (багато тарифів анулюється) та перевізників. А от прострочення платежу за компослуги грозить штрафом у розмірі від 10 до 20% від загальної суми оплати.

Христина СЛОТА

Фото квитанцій надане респондентами (їх особисті дані заретушовані)

Тернополянин, у якого троє неповнолітніх дітей, потребує допомоги на складну операцію

До уваги водіїв! Завтра у центрі Тернополя перекриють рух транспорту