Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сотні тернопільських підприємців сьогодні вийшли на акцію протесту (ФОТО)

Сьогодні, 20 лютого, у Тернополі під обласною державною адміністрацією підприємці влаштували пікет, на якому висунули конкретні вимоги до влади.

Зокрема, активісти вимагали підвищення пенсії, зниження тарифів, проведення реформування, а не здійснення псевдореформ, врегулювання податкового кодексу й скасування гігантських штрафів за неоформлених на підприємствах працівників.

– Вагомим для нас є лозунг «Хочемо жити, а не виживати», – каже голова профспілки підприємців Тернопільського центрального ринку Наталя Шоломійчук. – На пікет нас спонукала вийти треті роковини загибелі Небесної Сотні. Саме в цей день, 20 лютого, на Майдані, загинуло найбільше наших героїв – 47 осіб. Тому, власне, цю акцію ми вирішили присвятити пам’яті Героїв Небесної Сотні, щоб дати всім зрозуміти, що їхні смерті були недаремні, що народ не буде мовчати й не дозволить, щоб об нього витирали ноги.

Такі акції відбувалися ще в кількох містах України і проходили в основному 15 лютого.

– Наші вимоги перш за все стосуються звичайних людських потреб, – наголошує Наталя Шоломійчук. – Ми вимагаємо гідну пенсію, гідне життя, здійснення реальних реформ, зрівняння зарплати чиновників, суддів і простих державних працівників та працівників на приватних підприємствах. Крім того, надзвичайно важливим для підприємців є скасування штрафів у 320 та 96 тисяч гривень.

Як зазначили мітингувальники, вони також спонукатимуть владу розробити закон про імпічмент президента, адже без нього суспільство не зможе вплинути на керівну верхівку через імунітет, який вона отримує, коли приходить до влади.

Наталія Шоломейчук

– Важливим моментом у  нашій резолюції є пункт про недопущення розробки рішення про продаж сільськогосподарських земель, – додає Наталя Шоломейчук. – Єдине, що в нас залишилося це земля, а якщо заберуть землю, як колись забрали фабрики і заводи, то це буде просто геноцид людства.

На мітингу були присутні й представники влади. Зокрема, начальник Департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський зазначив, що всі вимоги протестувальників врахують і направлять їх у відповідні Департаменти до Києва.

– Обласна державна адміністрація не ставить умови щодо тотального штрафування підприємців, які працюють у тіні, – каже Вадим Боярський. – Ми наголошуємо на тому, що потрібно дотримуватися законодавства і робимо наголос на превентивних заходах, щоб усі були в рівних умовах. Підприємці, які вийшли сьогодні на мітинг є платниками податків, які наповнюють бюджети, але є люди, які працюють на території області і не сплачують податків і таких близько 40%. Ми працюємо над тим, щоб створити комфортні умови для бізнесу й робимо все можливе, аби наші люди почувалися захищеними.

Галина ТИХА

У жителя Тернопільщини вкрали барсетку з російськими рублями

У Тернополі туристичний автобус потрапив у пастку (ФОТО)