Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі ще одну центральну вулицю заберуть у водіїв і віддадуть пішоходам

Цього року у Тернополі планують провести реконструкцію вулиці Чорновола, яка сполучає залізничний вокзал із центром міста.

вул. Чорновола реконструкція ТернопільУ Тернополі готують проект ремонту вулиці Чорновола, яка сполучає залізничний вокзал із центром міста.

Над проектом наразі працюють активісти з громадської ініціативи URBAN.te, які раніше створили проект набережної “Циганки”, повідомляють у прес-службі управління ЖКГ Тернопільської міської ради.

Роботи з реконструкції розпочнуть в 2017 році. Над концепцією працюють представники молодіжної ініціативи URBAN.te, які свого часу робили проект “Циганки”. Сьогодні є декілька варіантів щодо реконструкції цієї вулиці.

Зокрема, планується зробити її або повністю пішохідною, або обмежимо рух транспорту частково. Тривають дискусії стосовно цього з місцевими архітекторами, проектантами та з працівниками поліції.

В будь-якому випадку це вулиця вже у 2017 році стане красивішою, безпечнішою і там буде велодоріжка та оновлена пішохідна зона, запевняють у міськраді.

Нагадаємо, що у 2015 році вулицю Чорновола на кілька днів зробили повністю пішохідною в рамках “Європейського тижня мобільності”.

Слід зауважити, що на вулиці Чорновола пішоходам зараз справді тісненько. Однак, це пов’язано наразі зі стихійною вуличною торгівлею, яку у місті і досі не можуть побороти.

Пожежу у тернопільському торговому центрі гасили понад 30 рятувальників (ВІДЕО)

Жартівник із Тернопільської облради пропонує створити ще одну службу термінового виклику