Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У тернопільських стаціонарних відділеннях тепер лікуватимуть ув’язнених

Медики та правоохоронці домовились, аби особи, які перебувають в СІЗО, могли отримати належну допомогу в лікувальних закладах міста.

Така інформація сподобалась далеко не всім жителям міста.

Міжвідомча нарада за участі начальника головного управління поліції краю Олександра Богомола та головного лікаря Тернопільської міської комунальної лікарні № 2 Віктора Кміти відбулася 19 січня у приміщені мед закладу. Учасники  заходу обговорили забезпечення належного контролю за станом здоров’я осіб, які перебувають під вартою в ізоляторах тимчасового тримання.

Як зазначили головуючі, основною метою зібрання є недопущення випадків масових захворювань затриманих та своєчасного виявлення різного роду інфекцій. Вирішення цих питань і ставили за мету учасники засідання. За результатами наради визначено першочергові заходи, спрямовані на виявлення в осіб, які перебувають в обласних ізоляторах тимчасового тримання інфекційних та терапевтичних захворювань.

Учасники наради визначили порядок надання медичної допомоги, взятим під варту в умовах стаціонару. Разом із тим сплановано заходи, щодо обладнання відповідної палати, в приміщенні міськлікарні, спеціальні технічні засоби, які  унеможливлюватимуть втечу з-під варти, напад на конвой чи медичний персонал, а також забезпечать безпеку інших пацієнтів.

Як зазначив начальник Нацполіції Тернопільщини, спільна робота правоохоронці та медиків забезпечить належне медичне забезпечення підозрюваним, які перебувають під вартою.

На Тернопільщині гинуть свійські тварини. Виявили африканську чуму свиней

Багатодітна мати з Тернополя зробила дурницю і тепер відповідатиме у суді (ФОТО)