Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни шоковані від того, що побачили в небі над містом

Тисячі ворон, які кружляли над містом у танці, здивували жителів. Декотрі подейкують, що скоро буде завірюха, адже птахи так просто «танцювати» не будуть.

У неділю, близько 17 години над містом злетілися великі зграї ворон. Небо, яке вже сіріло, на вулиці Степана Бандери, здавалося чорним.

– За два-три дні буде завірюха. – каже 60-річний Богдан. Він з центру повертався додому десятим тролейбусом. Інші пасажири теж поприпадали до вікон, спостерігаючи за чорним танцем у небі.

У народі і справді вважають, що ворони влаштовують хороводи до снігопадів.

І дійсно, раптом за якимось сигналом ворони здіймаються в повітря і, поспіхом набравши метрів сто висоти, летять безладною зграєю, але всі в один бік. Хтось думає, що це сум’яття викликане завірюхою або іншою переміною погоди, яка насувається, що подалося нарешті вороння в свої рідні ліси, що просто налякані птахи літаком, який пролетів. Але, пролетівши метрів триста-чотириста, ворони, ніби схаменувшись, повертають назад і в якомусь радісному збудженні парами й поодинці стрімко кидаються до покинутих місць. Подаючи неголосне, гуркітливе каркання, з викрутасами и гонитвою одна за одною падають донизу й знову розсідаються на деревах, дахах і антенах, і знову всі мовчать.

Орнітологи вважають, що трапляється такий переполох у воронячому світі і серед ясного дня, і під низькими хмарами, й у відлигу, й у міцний мороз. Це наймасовіша й поширена гра, в якій одночасно беруть участь десятки птахів із кількох кварталів.

Взимку ворона не переносить самотності. Під час несильного вітру ворони найчастіше розважаються в парному польоті, який зручніше назвати танцем, а не грою. Ніколи не буде ворона сама одна виконувати те, що робить у парі. Іноді у вітряні дні птахи ніби влаштовують змагання на точність посадки.

Поєднуватись у невеликі зграї птахи можуть і для годування, спілкування, дратування кішок і собак чи лякання людей. Вони можуть об’єднуватися в зграї для якихось певних цілей: коли потрібно вигнати ворога, коли перелітають на годівлю кудись далеко, під час ночівель взимку тощо, повідомляєpro.te.ua

На Тернопільщині шукають африканську чуму серед диких кабанів

У Тернополі газовики обраховують місцеве населення та надсилають завищені платіжки