Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Підозрюваний у вбивстві громадського активіста хоче, щоб його судили у Києві

Сьогодні в Зборівському районному суді продовжується розгляд справи по вбивцях кременецького активіста Віталія Ващенка.

Підозрювані у вбивстві Ващенка через акцію “Правого сектора” вимагали закритого судового засідання

Судове засідання було призначено на 12 год.і розпочалося вчасно. Сьогодні, як і попередні рази, підтримати дружину загиблого приїхали чимало активістів із “Правого сектора” та ГО “Народна рада Кременеччини”, а також друзі та однодумці.

У ході судового засідання головуючий суддя колегії суддів зачитав заяву одного із підозрюваних, а саме посередника, який просив перенести суд до Києва, а судовий процес зробити закритим. Мотивував він це тим, що у Зборові підозрюваним не можуть забезпечити належного захисту й охорони.

Причина тому – акція прямої дії, яку влаштували активісти “Правого сектора” на минулому судовому засіданні 12 січня. Після обговорення даної заяви у нарадчій кімнаті судді її не задовольнили.

Крім того, прокурор, який представляє обвинувачення, виступив із клопотанням щодо продовження чотирьом підозрюваним міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб. Суд клопотання задовольнив, ухваливши, що перебування підсудних на волі неможливе, через те, що є загроза, що вони зможуть переховуватися, або впливати на свідків та потерпілу.

Після внесення всіх заяв і клопотань судове засідання продовжилося. Наразі заслухають перелік документів, які є у слідства, і які слугуватимуть доказами в кримінальному провадженні, порушеному за ч.2 ст 115 ККУ – умисне вбивство.

Галина ТИХА

Тернопільський депутат захотів плакати, коли побачив “бідних” з телефонами за 8000 гривень

На трасі Львів-Броди водій вантажівки збив пенсіонерку