Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Різдво діти з Луганщини їдуть в Тернопіль

15 дітей зі Сходу гостюватимуть у нашому місті. Будуть вивчати українські традиції.

Щороку на Тернопільщину приїжджають гості зі Східної України. Цьогоріч команда з Луганської області складає 15 дітей. «Ми вже запланували для них програму відпочинку, зокрема передбачені відвідини замків області та подорож до Зарваниці. У родинах тернополян діти мешкатимуть до восьмого січня. Вони познайомляться із нашими традиціями, а також поділяться своїми звичаями. А велике християнське свято Різдво відсвяткують у Марійському духовному центрі в Зарваниці», – розповідає  начальник управління у справах сім’ї та молоді ОДА Ігор Чорний.

Пані Олена щороку супроводжує школярів до Тернополя. Жінка впевнена, що різниці між сходом і заходом немає, це міф країни-агресора, тобто Росії.

«Нашим діткам дуже подобається бувати у вас. Насправді регіон дуже цікавий, нам подобається тут освоювати і пізнавати різні українські традиції, які ми потім передаємо у себе. Також будемо раді приймати гостей з Тернопільщини. Вірю, що таким чином ми зможемо об’єднати нашу країну, адже по-справжньому об’єднатися можна лише, спілкуючись один з одним», – додає директор Рубіжанського міського центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Олена Тарасенко.

Для тернопільських дітей також планують організувати аналогічні поїздки на Східну Україну, повідомляє “За Збручем”.

Ще одного таксиста з наркотиками спіймали патрульні у Тернополі

Всесвітньовідомий журнал оголосив конкурс для тернопільських вчителів