Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Кіберполіція викрила у Тернополі мільйонну аферу

Факт шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням ЕОМ, виявили в ході проведених заходів працівники відділу протидії кіберзлочинам в Тернопільській області Подільського управління Департаменту кіберполіції.

Інтернет шахрайствоЗа словами начальника ВПК у Тернопільській області Григорія Кондратюка, в ході перевірки було встановлено, що впродовж 2016 року група тернополян, маючи навики використання комп’ютерної техніки, систематично користувалися технічною недосконалістю програми винагород з накопичення “балів”.

Шахраї купували товар через закордонні інтернет-магазини. Розраховувалися коштами з власних банківських карток. Після того, як гроші знімалися, а на бонусний рахунок зараховувалися бали, тернополяни одразу відміняли операцію. Як результат – вони отримували і бонуси, і витрачені гроші.

Провівши понад 1000 таких операцій, каже Григорій Кондратюк, злочинці заволоділи майном банківських установ на суму понад один мільйон гривень. Серед іншого – подарункові сертифікати магазинів побутової техніки, картки поповнення мобільних операторів, паливні картки.

Матеріали внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 Кримінального Кодексу України – шахрайство. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3-х до 8-ми років, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

У Тернополі ресторан “Зорепад” закрили на реконструкцію (ФОТО)

Пожежу у тернопільському торговому центрі гасили понад 30 рятувальників (ВІДЕО)