Через передріздвяний ажіотаж на центральний ринок у Тернополі ні пройти, ні проїхати. До овочів, фруктів, риби та м’яса – кілометрові черги.
За інформацією «20 хвилин», ціни на продукти виросли майже у два рази.
Домашні яйця можна придбати за 4 грн за шт., а шампіньйони – 50 грн за кг. Найбільші черги на овочевому ринку, за м’ясом та рибою.
– Прийшла рибу на Різдво купити, так людей море, – каже тернополянка Ольга Савка. – Короп ще донедавна був за 45 грн, тепер – 56 грн. А як почула за скільки шампіньйони продають, була шокована – 50 грн за кілограм.
Домашні яйця – 3,4 та 4 грн за шт., магазинні – 2,1 та 2,3 за шт. А от мандарини суттєво не подорожчали – 26-29 грн за кг.