Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі планують знести незаконні придорожні об’єкти в районі підволочиського шосе

Ряд придорожніх об’єктів, які незаконно збудовані в районі підволочиського шосе, можуть бути знесені.

Дорожники збираються повернути незаконно захоплені землі у Тернопільському районі.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Тернопільській області.

У 2017 році Служба автомобільних доріг у Тернопільській області розпочинає процес інвентаризації земельних полотен у межах області.

Опираючись на Закон України «Про земельний кадастр», Служба має намір надати кадастровий номер усім ділянкам, користувачем яких є. Завдяки такому кроку робота організації стане прозорішою, адже громадяни матимуть відкритий доступ до інформації про її власність.

Також інвентаризація земель дозволить продемонструвати громадянам недобросовісність деяких фізичних та юридичних осіб, які самовільно захопили смуги відводу.

Яскравий приклад самозахоплення державних земель можна спостерігати на ділянці дороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка в напрямку села Смиківці Тернопільського району.

Служба автомобільних доріг, згідно з Законом України «Про автомобільні дороги», є балансоутримувачем доріг загального користування.Згідно з частиною 2 статті 11 цього закону смуга відведення автомобільних доріг становить 32,5 метри в обидва боки. Розрахунок ведеться від середньої смуги розмітки.

Будівництво будь–яких об’єктів на смузі без погодження зі Службою – грубе порушення закону з боку фізичної чи юридичної особи.

Очевидно, що на ділянці дороги М-12 у напрямку Смиківців Законом України «Про автомобільні дороги» знехтували. На смузі відводу розміщені заклади зі сфери обслуговування.

Відтак, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області попереджає: після інвентаризації земельних ділянок, усі об’єкти, незаконно встановлені на смузі відводу, підлягатимуть негайному знесенню.

У Тернополі на центральному автовокзалі помер чоловік

На Тернопільщині за добу згоріли баня, дача і металевий вагончик (ФОТО)