Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі оголошують конкурс для авторів Вікіпедії

У Тернополі оголошують конкурс серед вікіпедистів у рамках «Місячника Тернополя», переможців чекають призи.

вікіпедія«Місячник Тернополя» відбудеться у березні 2017 року. Під час Місячника всі бажаючі можуть долучитися до написання нових і вдосконалення існуючих статей про Тернопіль. За підсумками Місячника найактивніші користувачі отримають вікісувеніри від ГО «Вікімедіа Україна» та подарунки від Тернопільської міської ради в різних номінаціях.

– Чекаємо, що учасники будуть писати про Тернопіль, відомих особистостей, які пов’язані з розвитком нашого краю та міста, – каже заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра. – Така ініціатива для нас дуже позитивна, адже це реклама для міста, і що головніше – збереження нашої історії. Саме тому ми із задоволенням підтримали ініціативу Миколи Василечка – відомого в Тернополі вікіпедиста. Наша місія в цьому заході невелика, але ми хотіли би все-таки простимулювати учасників призами. Це буде не грошова винагорода, а різні цікаві сувеніри для дописувачів та авторів статей. Переможці будуть у семи номінаціях – за найбільшу кількість створених статей у рамках місячника, за найповніші статті, тобто з джерелами, з світлинами, з цікавими історіями тощо, за найповнішу статтю про вулицю міста, про пам’ятки культури та історичної спадщини, про визначну особистість, яку творила історію міста, і дві номінації для наймолодшого та найстаршого авторів статей. Кожен охочий тернополянин може долучитися до місячника.

За словами організаторів, нагородження переможців заплановано на 8 квітня 2017 року.

Крім «Місячника Тернополя», 28-30 січня у нашому місті пройде вікімарафон, у рамках якого проводитимуть віківишколи та вікізустрічі. Зокрема, віківишколи будуть проводити в комп’ютерному класі центральної міської бібліотеки об 11, 13, та 14-16 год. 28 січня. 30 січня у Палаці Кіно відбудеться вікізустріч, знайомство з вікіпедистами, перегляд фільму та віківишкіл. Розпочнеться усе о 15.30 год. буде зустріч і 30 січня о 16 год. у бібліотеці Тернопільського медуніверситету.

Галина ТИХА

Нардеп з Тернополя став на захист активістів, що перекрили перекрили рух вантажів на окуповану територію

У Тернополі ресторан “Зорепад” закрили на реконструкцію (ФОТО)