Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі вирішили ліквідувати опікове відділення лікарні

Незважаючи на застереження медиків, у Тернополі все ж вирішили ліквідувати опікове відділення. Таке рішення прийняли сьогодні 18 січня на виконавчому комітеті Тернопільської міської ради.

Проблема виникла ще в грудні 2016 року й набула широкого резонансу. Тоді ж керівники опікових центрів з усієї України з’їхалися до Тернополя, щоб врятувати від закриття відділення опікової травми та пластичної хірургії Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

Хірурги на один день брали відпустки за власний рахунок і увесь день ходили по кабінетах, щоб переконати чиновників у недалекоглядності такого кроку. Пояснювали чиновники таке рішення недостатністю фінансування і відповідно нестачею коштів у міському бюджеті на утримання опікового відділення.

Щоб не погіршувати ситуацію, яка виникла на той час, мер міста Сергій Надал видав розпорядження, згідно з яким було створено спеціальну комісію, яка розглядала питання перепрофілювання опікового відділення лікарні швидкої допомоги у відділення політравми з опіковими ліжками.

Так, за результатами роботи комісії, опікове відділення, яке було розраховане на 25 ліжко-місць все ж ліквідували, але зберегли близько 15 ліжко-місць, передбачених на тих, хто отримав опіки, у відділенні хірургії.

Як повідомив на виконкомі начальник Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Ростислав Левчук, за висновками незалежної комісії, було прийнято рішення все-таки ліквідувати опікове відділення, яке діє при міській лікарні швидкої допомоги, зберігши опікову службу на 10-15 опікових ліжок у складі хірургічного відділення. Дане рішення, узгоджене з Департаментом охорони здоров’я Тернопільської ОДА, дозволить зберегти робочі місця й усіх працівників, а також двох лікарів вищої категорії, які мають спеціалізацію по опікових травмах.

Крім того, за словами Ростислава Дмитровича, на сьогоднішній день облдержадміністрація виступила з ініціативою і забрала опікові дитячі ліжка до дитячої обласної лікарні, розвантаживши, таким чином, діяльність опікового відділення.

Галина ТИХА

Тернополяни на Щедрий вечір традиційно “проганятимуть” кутю та закликатимуть морози

У кіборга “Богеми” з Тернополя поповнення в сім’ї