Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські біатлоністи завтра стартують на черговому етапі Кубка світу

Четвертий етап Кубка світу з біатлону подарував нового лідера в змаганні представниць прекрасної половини людства.

Олена Підгрушна
Олена Підгрушна

Три перемоги при одній срібній медалі в останніх чотирьох гонках (!) вивели в лідери загального заліку чеську приму Габріелу Коукалову (Соукалову). Щоправда її відрив від німкені Далмайєр і Ко поки мінімальний.

А ось француз Мартен Фуркад виграє у суперників понад дві сотні балів. З таким відривом він може навіть пропустити один із п’яти етапів Кубка світу, що залишилися, і не мати особливих проблем, зберігши лідируючу позицію.

А ось для українців в особистих гонках цього сезону межею мрій поки є квіткова церемонія або місце в десятці кращих, адже боротьба за нагороди поки ведеться без їх участі. На минулому етапі в десятках кращих відмітилися Юля Джима і Артем Прима, був близьким до цього й Володимир Семаков. Ось і всі досягнення…

Щодо тернополян, то відзначимо 19-те місце в спринті Насті Меркушиної — один з кращих результатів у її поки недовгій кар’єрі. А ось лідери команди Дмитро Підручний та Олена Підгрушна поки не в найкращій формі. Дмитро взагалі більшість етапу пропустив через шлункову інфекцію, а Олена, хоч і фінішувала сьомою в спринті, але фізично поки значно програє основним суперницям, і в одній з гонок навіть зійшла з дистанції.

Тепер переносимо наші головні очікування вже на наступний німецький етап — до Рупольдингу, де відбудуться класичні естафети, які поки нас цього сезону радували найбільше. Ще однією приємною несподіванкою стане поява в одній із гонок Валі Семеренко, яка цього сезону поки жодного разу не стартувала.

Розклад етапу в Рупольдингу

11 січня. 15.30. Чоловіки. Естафета 4х7,5 км

12 січня. 15.30. Жінки. Естафета 4х7,5 км

13 січня. 15.45. Чоловіки. Спринт. 10 км

14 січня. 15.30. Жінки. Спринт. 7,5 км

15 січня. 12.30. Чоловіки. Гонка переслідування

15 січня. 15.45. Жінки. Гонка переслідування.

Тернополяни «штурмують» польські банки переважно вранці

З нового року у Тернополі закрилися ще близько 500 підприємців