Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни шоковані новими цінами на бензин і дизпаливо (ФОТО)

У Тернополі на мережі автозаправок «ОККО» вартість одного літра 95-го бензину коштує 26.49 грн., 92-го – 25.49 грн., а літр дизельного пального коштує 23.49 грн. Газ – 12.29 грн. 

Підвищення цін на пальне пояснюють тим, що зросли на нього акцизи. І це ще далеко не межа, зазначають експерти, адже маємо девальвацію гривні, яка також негативно відображається на вартості пального.

За прогнозами експертів, дизпаливо подорожчає на 1-2 гривні за літр, і, зрештою, досягне такої позначки як у Європі – коли ціна солярки вища, ніж ціна бензину.

Нині ми вже маємо подорожчання пального через падіння курсу гривні, а все тому, що пальне – імпортне і його доводиться закупляти в доларах. Хоча, підвищення цін на пальне в жодному разі не вигідне ані споживачам, ані власникам мереж автозаправок, які через значне подорожчання можуть втратити своїх клієнтів, а відтак це призведе їх до закриття. Крім того, за песимістичними прогнозами експертів, ріст цін на пальне створить передумови до розвитку ринку фальсифікату, що може статися уже навесні. Навесні, коли водії почнуть більше їздити, з’явиться сурогатне дизельне пальне і такий же бензин, а також різноманітне дешеве пальне із додаванням спирту.

Галина Тиха

У Тернополі крадії активно «полюють» на мобільні телефони

Після огляду лікаря у Тернополі загадково померла 40-річна жінка