Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополяни здивовані тим, що побачать скоро над ставом

Справжній парад парапланеристів відбудеться в нашому місті на початку лютому. Політати над ставом з’їдуться спортсмени з усієї України.

Таке шоу в Тернополі можна буде побачити перший раз в історії.

Підніматись у небо пілоти будуть за допомогою квадроциклів. На висоті 400 метрів пілоти відчіпляють трос і приземляються в певну точку на кризі ставу.

— На точність приземлення були тільки влітку змагання. Спорт молодий. Не було стільки крил, можливостей, умов. Змагання, які будуть у лютому, вирішили зробити задля популяризації спорту. Можливо, комусь сподобається, — розповідає ДОБІ парапланерист Любомир Лущинський.

Пілоти залежать від погодних умов, вітру, температури повітря. Якщо погода не сприятиме, то змагання навіть доведеться перенести.

Змагання будуть дуже видовищні, вважає Любомир Лущинський. Так, на кризі ставу уже проводили пробні затяжки, за пілотами зацікавлено спостерігали рибаки та перехожі. Якщо комусь зі спостерігачів та вболівальників стане цікаво, то з часом і вони себе можуть спробувати у парапланеризмі. В суботу 11 лютого, перед змаганнями, організатори планують зробити ще одні пробні затяжки, щоби учасники відновили навики, а ті, хто ще не стартував за допомогою затяжки, могли потренуватись.

— На Тернопільщині парапланеристів не так вже й багато, нас можна порахувати на пальцях однієї руки, — розповідає Любомир Лущинський. — Але ми всі між собою знаємось, спілкуємось, організовуємо спільні виїзди на польоти.

Зареєструватись для участі в змаганнях можна тут.

Тернополяни безкоштовно віддають ліки тим, кому вони потрібніші

Через незнайомця жителя Тернопільщини спіткала біда