Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стало відомо, чому “Правий сектор” пролив кров у залі суду

Сьогодні, 12 січня, активісти «Правого сектора» у Зборівському районному суді, де розглядається справа по вбивству кременецького активіста Віталія Ващенка, влаштували акцію протесту.

правий сектор суд зборівПоказове замовне вбивство активіста ГО «Народна рада Кременеччини» сталося в травні 2016 року. Поліції вдалося затримати виконавців убивства. Нещодавно справу передали на розгляд Зборівського районного суду. Щоразу на судовий процес приїжджають друзі й побратими Віталія Ващенка по громадській діяльності, щоб підтримати його дружину й не допустити затягування розгляду справи. Так було й сьогодні.

Перед розглядом справи з’ясувалося, що захисник одного із підсудних уже вдруге не з’явився на суд. Відтак, справу вирішили перенести, адже її розгляд без захисника неможливий.

Утім, перед призначенням дати наступного судового засідання, до зали ввійшли активісти «Правого сектора», які нагадали, що ніхто не зможе уникнути відповідальності й на знак протесту пролили в залі кров, яку принесли в банці.

Від побаченого одному із підсудних, а саме виконавцю злочину, стало недобре. Однак після огляду медиків з’ясувалося, що з ним усе гаразд.

Правоохоронці намагалися забезпечити охорону порядку в залі, й коли активісти її покинули, колегія суддів прийняла рішення перенести судове засідання на 26 січня, а підсудному, адвокат якого не з’явився на розгляд справи, зобов’язати його наступного разу приїхати або ж звернутися за допомогою до державного захисника.

Галина ТИХА

Екстрим маршрутка або ноу-хау по-тернопільськи (ФОТО)

Патрульні спіймали наркомана, коли він крав продукти з підвалу (ФОТО)