Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скандальний кар’єр, у якого закінчився договір оренди, продовжує працювати

Термін дії договору оренди Полупанівського кар’єру, що в Підволочиському районі, закінчився в грудні 2016-го, однак досі невідомо, чи вдалося його продовжити, і якщо продовжили, то на яких умовах.

кар'єрСпершу питання діяльності кар’єру обговорювалося на сесії Тернопільської обласної ради, де депутати підтримали запит їхнього колеги Петра Васька до Міністерства аграрної політики та Фонду державного майна України з вимогою не продовжувати договір оренди цілісного майнового комплексу ДП «Полупанівський кар’єр» для дніпровської фірми «Гірничо-добувна промисловість».

Однак керівництво кар’єру все ж подало відповідні документи до інстанції, яким підпорядковане, але наразі у Полупанівській філії ТОВ ВК «Гірничо-добувна промисловість» жодних документів не отримували.

– Згідно з усіма правилами ми подавали документи на продовження договору оренди до Фонду державного майна України та до Міністерства аграрної політики України, але поки що жодної інформації не отримали, – зазначили «Галасу» в бухгалтерії Полупанівської філії ТОВ ВК «Гірничо-добувна промисловість». – Займається усіма питаннями вище керівництво, що знаходиться в Дніпрі, а ми філія, тому нічого не вирішуємо й лише чекаємо на те, які будуть вказівки.

Нагадаємо, влітку 2016 року працівники кар’єрів в Полупанівці та Новосілці, що в Підволочиському районі, неодноразово протестували проти низьких зарплат, які їм виплачують, а також проти несприятливих умов праці. Влітку з підприємства були звільнені два учасники АТО, однак після протестів їх поновили. Неодноразово місцевим мешканцям доводилося й перекривати дорогу, адже внаслідок діяльності орендарів нищаться навколишні дороги.

Щоправда, на закиди громадськості місцева влада реагує не активно, а точніше, взагалі закриває очі на очевидні порушення.  Наразі, кар’єр у Полупанівці продовжує працювати. Щодня, десятки вантажівок возять камінь із кар’єру на залізничну станцію у Скалат.

 

Заставний отримав у Києві дуже високу посаду

На трасі Тернопіль-Кременець водій “шістки” збив пішохода