Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сильний вітер вивів з ладу три з чотирьох електричних підстанцій Тернополя

Через сильні пориви вітру у Тернополі вийшли з ладу три з чотирьох електричних підстанцій.

У зв’язку із складними погодніми умовами – сильними поривами вітру, на Тернопільщині сьогодні  було знеструмлено три високовольтні лінії  електропередач 110 кВ.

Без електропостачання залишилися три  важливі для міста Тернополя високовольтні підстанції 110/10 кВ – «Промислова», «Галицька» та «Загребелля» .

«Через сильні пориву вітру внаслідок обриву грозозахисного тросу на одній з ліній сталося коротке замикання та обрив проводу на іншій. Третя лінія відімкнулася внаслідок наближення проводів до траверси, що спричинило коротке замикання, — пояснює головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків. – Таким чином, були знеструмлені три з чотирьох високовольтних пістанцій Тернополя.»

Без електропостачання перебувала більша частина споживачів міста Тернополя та частоково навколишніх сіл. Електропостачання було лише в тієї частини споживачів котрі отримують електроенергію від підстанції «Радіозавод».

Без електропостачання споживачі перебували більше години, наразі електропостачання споживачів відновлено, а пошкодженні елекролінії виведено в ремонт, зазначають у відділі по роботі з громадськістю ВАТ «Тернопільобленерго».

Читайте також:
Тернопіль без світла: світлофори не працюють, тролейбуси стоять

 

На Тернопільщині з усіх сил гасили пожежу у будівлі сільської ради (ФОТО)

Житель Тернопільщини у стані алкогольної амнезії скоїв дуже дивну крадіжку