Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині трагічно загинули лебеді

Четверо птахів померли через холод та голод. Чарівні лебеді цього року вирішили зимувати в наших краях – на Борщівщині.

Як повідомляє сайт zz.te.ua, жителі села Вільховець змайстрували спеціальні годівниці для лебедів. Туди регулярно приносять хліб, кукурудзу, пшеницю.

«Спочатку ми чекали реакції відповідних служб, влади. Зараз можна сказати, що не дочекалися. Але залишити лебедів у біді ми не можемо. Тому кілька людей з нашого села вирішили їм трохи підсобити. Зробили з коліс і дощок годівниці і носимо туди їжу. Намагаємося це робити так, щоб не налякати птахів. Вони зараз дуже голодні, їдять майже все: пшеницю, кукурудзу, будь-які зернові. Також ми постелили їм солому, там вони зможуть трохи зігрітися. Наступного року нашому селу Вільховець виповнюється 500 років і ми хотіли б відсвяткувати цю дату разом з нашими поважними гостями», – каже житель села Вільховець Іван Петрович.

Жителі села Вільховець просять біологів-орнітологів допомоги, щоб полегшити зимівлю птахів. Оскільки одного бажання врятувати лебедів недостатньо, необхідно знати, яка допомога їм потрібна. На жаль, четверо лебедів згинули через сильні морози та відсутність їжі.

Бойовики і росіяни катували тернопільських бійців в полоні – СБУ

Канікули закінчились. Тернопільським школярам 16-го у школу