Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині від пташиного грипу загинуло понад 20 білих лебедів

Понад 20 білих лебедів, які зимували на річці Дністер, загинули у селі Вільховець Борщівського району.

16 січня в с. Вільховець  Борщівського району  на р. Дністер, яка належить до заповідної зони «Дністровського каньйону»  виявлено загиблих лебедів у кількості 21 шт.

Для встановлення причини загибелі тіла лебедів направлено у випробувальний центр державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту населення Тернопільської ОДА.

За результатом лабораторного дослідження відібраного біоматеріалу виявлено РНК вірусу пташиного грипу (тип А, субтип Н5).

17 січня проведено засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Борщівській райдержадміністрації.
За результатами засідання комісією вирішено прибережну зону р. Дністер поблизу с. Вільхівці Мельнице-Подільської громади Борщівського району (ширина зони 100 метрів та довжина 3 км) оголошено неблагополучною щодо захворювання тварин на пташиний грип та накладено карантинні обмеження з 17.01.2017.

Затверджено план заходів по ліквідації пташиного грипу серед  домашніх тварин та недопущення поширення пташиного грипу на територію Борщівського району.

 

356,9 млн грн. податків та 20,3 млн грн. соціальної допомоги громадам сплатив Агрохолдинг «МРІЯ» за 2016 рік

На Тернопільщині в установі, яка має контролювати підприємців, досі не має керівника