Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Куди зникає тепло з житла тернополян. Цікаве дослідження

Сергій Лупак

Поки колеги-депутати з нагоди Водохрещі робили селфі у крижаних водоймах, Сергій Лупак займався серйозним питанням. Депутат, який працює директором ОСББ, дізнавався як працює система теплопостачання і де найбільші втрати.

Сергій Лупак

Про результати власного розслідування Сергій Лупак написав у Facebook.
«Сьогодні 19 січня 2017р. температура повітря -6. Позичив на один день для нашого ОСББ безконтактний засіб для заміру температури на поверхні ThermoSpot One, – розповідає депутат.
Причина заміру неякісний теплоносій котрий отримуємо від котельні по вул. Галицька.
І що ж ми отримали: на вході в будинок теплотраси на подачі температура 62,4 на звороті 36,8, тобто перепад температур 25,6 ºС. Прослідували дальше, до центрального пульта, в даному місці наступні показники: подача 62,4, на звороті 36,8, тобто ідентично, як при вході в будинок. Заміряємо тепловіддачу на крайньому стояку в підвальному приміщені, і тут маємо на подачі 55,6 а на звороті 29,4, перепад становить 26,2 ºС Згідно температурного графіку при -6 перепад повинен становити 15 ºС. тобто на подачі 69 ºС, на звороті 54 ºС. Як раніше наголошувалось, це є гуртожиток, і в одних в кімнаті йде подача, в інших співвласників зворотка, то як можна нагріти кімнату, коли тепловіддача на звороті майже 30ºС , а тепломережі здійснюють нарахування по 54 ºС. Можливо пан Конопляник, він же головний інженер КП «ТМТКЕ», хоче пройтись з даним прибором по усіх будинках, що отримують тепло від котельні по вул. Галицькій. Я готовий, а Ви….., «в кабінеті звісно тепліше сидіти»…»

Підгрушна знову фінішувала далеко від призового подіуму

Відомий тернопільський футболіст продовжив контракт із командою Прем’єр-ліги