Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Грип на Тернопільщині не хоче відступати

Епідситуація із захворюваності на грип та ГРВІ в області залишається нестійкою, хоча й спостерігається динаміка до зниження.

Як повідомляють у Тернопільському обласному лабораторному центрі, загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів склала 673,4 випадки на 100 тисяч населення.

За 52 тиждень кількість тих, хто захворів зменшилась порівняно з попереднім тижнем на 17,1% (7155 випадків проти 8626). Що стосується дітей, то серед хворих до 18 років було 62% або ж майже 4,5 тисячі осіб, серед школярів – 63,8% або ж майже 3 тисячі осіб. Кількість госпіталізованих також зменшилась на 10,7%. Летальних випадків не зареєстровано. Проти грипу в області вакциновано 1037 осіб.

В області лабораторно підтверджено циркуляцію вірусів грипу А – позитивний результат у 33 випадках – грип А, з них – 19 дітей і 14 дорослих.

Нагадаємо, минулого тижня в Україні від грипу померли шість осіб. 3 летальних випадки від грипу зареєстровано у Львівській та по одній – у Полтавській, Миколаївській та Запорізькій областях.

Галина ТИХА

11 тернополян, які загинули за Україну в 2016 році

До Різдва в Тернополі заблокували центральний ринок (ФОТО)