Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Від 10 до 25 тернополян кожного дня ламають руки та ноги через погоду

Із настанням зимової погоди почастішали випадки вуличного травматизму. Так, з початку року в Тернопільську міську комунальну лікарню швидкої медичної допомоги в травмпункт звернулося понад 70 людей.

Щоденно до лікарів-травматологів звертається від 10 до 25 тернополян з пошкодженнями найчастіше кінцівок рук і ніг. Заввідділом травматології Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої медичної допомоги Борис Майка розповідає, що потерпають люди будь-якого віку, тому і наслідки таких травм бувають різні.

«Найчастіше травмується гомілково-ступневі суглоби, верхні кінцівки, переломи променевої кістки, вивихи плеча. Як правило з цих 25 пацієнтів близько 5 підлягають стаціонарному лікуванню. Також зростає кількість ДТП, через те, що люди легковажать поведінкою. Вони забувають, що на слизькому асфальті автомобілю важко загальмувати», – зазначив Борис Майка.

У народі кажуть: Якби знав, де впадеш, то й соломи підстелив би. І справді, якби знати де чекати біди, можна було б оминути її. Нині у стаціонарному відділенні лікарні не порожньо. Окрім матеріальних витрат, пацієнтів чекає довга реабілітація.

Я травмувався на плитці, біля магазину. Тепер от лежу в стаціонарі. Маю перелом двох кісток зі зміщенням, розповідає пенсіонер Богдан Володимирович.

Повертався з навчання, не глянув що біля підїзду замерзлий лід, впав, зламав ногу. Тепер от лікуюся, – каже студент Віктор Близнюк.

У такі погодні умови лікарі радять на вулицю без нагальної потреби не виходити. Це, здебільшого, стосується людей похилого віку. А ще, рекомендують обирати правильне взуття і буди обережними на слизькій дорозі, пише “Місто”.

У Тернополі багато хворих людей. Тільки за одну ніч на “Дружбі” побили 10 автівок

Тернополяни починають розводити багаття у квартирах