Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ще один агрохолдинг на Тернопільщині очікує крах?

Один з найбільших агрохолдингів України Ukrlandfarming, що володіє чималим земельним банком у Тернопільській області, очікують нелегкі часи.

Мажоритарний власник Ukrlandfarming Олех Бахматюк не може розв’язати знайти порозуміння  з Нацбанком. Конфлікт між  колишнім власником VAB Банку і банку Фінансова ініціатива та головною банківською установою країни досяг апогею.

НБУ неодноразово повідомляв, що звернувся в суд до Бахматюка, як власника визнаних неплатоспроможними банків “ВіЕйБі” і “Фінансова ініціатива”, про стягнення заборгованості по персональному договору поруки за зобов’язаннями цих банків на суму 10,9 млрд. грн. Згодом  у Facebook НБУ повідомив, що збільшив цю суму до фантастичних 37,9 млрд. грн.

Бахматюк у свою чергу на початку цього тижня написав публічного листа президента Петра Порошенка і прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням захистити агрохолдинг від тиску з боку Валерії Гонтаревої. На його захист стали представники бізнес-спільноти та роботодавців. Мовляв, аграрій інвестував величезні кошти в розвиток інфраструктури галузі і йому потрібно реструктуризувати зобов’язання та дати час для їх погашення.
Наразі Бахматюк і НБУ обмінюються взаємними звинуваченнями, однак до порозуміння далеко. Це ставить під загрозу діяльність одного з найбільш активних гравців на аграрному ринку області.

“Банкір” обікрав тернополянку до останньої копійки

У Тернопільській ОДА почали активно шукати крайніх у комунальних негараздах