Скільки тернопільські водії витрачають на пальне щомісяця?

На тернопільський автозаправках знову подорожчало пальне, а відтак зросли витрати водіїв на нього.

«Галас» поцікавився, у скільки гривень тепер обходяться поїздки та, чи стараються водії економити.

За словами 43-річного тернополянина Олександра Бойка, якщо водій постійно  користується своєю автівкою, то в середньому він проїжджає до 20-25 тисяч кілометрів на рік, або ж 2-2,5 тисячі кілометрів у місяць, ну, або 25–85 кілометрів за день.

– Таким чином, можна підрахувати, якщо середня вартість найпопулярнішого 92-ого бензину – 24 гривні за літр, а в середньому машина «бере» вісім літрів палива на сто кілометрів, то виходить 160 літрів бензину на місяць і відповідно 3840 гривень у місяць, або 128 гривень у день, – рахує приблизні витрати на пальне Олександр. – Про те, щоб вирахувати, скільки грошей потрібно витратити на пальне за рік, навіть важко уявити чи припустити, бо виходить дуже велика сума. До того ж додаємо сюди витрати на обслуговування автомобіля, яке для старих і нових автівок буде відрізнятися, страхування, необхідність зимової гуми і маємо ще кругленьку суму.

Для тих, хто їздить на дизельному пальному ситуація трошки відрізняється, але не кардинально. Різниця між ціною на бензин і дизпаливо – незначна. До того ж, експерти прогнозують, що крім нещодавнього подорожчання пального на 40-50 копійок за літр, дизпаливо взимку подорожчає ще на стільки ж.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.