Дорожники області вже вдруге стають на ті ж граблі і показують свою непрофесійність

Вчора вночі Тернопільщину знову вкрило снігом. Цього разу, його, звичайно, випало менше, ніж під час першого снігопаду в листопаді, коли не лише місто, а й уся область опинилася в сніговому полоні.

У листопаді, коли за добу випала місячна норма снігу, Тернопільщина виявилася зовсім не готовою до стихії. Ні комунальники, ні дорожники не впоралися із поставленим завданням, адже, як з’ясувалося, на очищення міста й області від снігу гроші виділені, а техніки нема, чи то пак, її взагалі не було.

Відтак, життя у місті було паралізоване, громадський транспорт їздив із значними перебоями, приватні автівки не могли виїхати із засипаних снігом дворів. В області також ситуація була не краща, адже деякі села ще близько тижня були «відрізаними» від світу, не їздили навіть рейсові автобуси.

Тоді як область, так і місто, внаслідок стихії зазнали значних збитків. Однак висновків для себе ніхто не зробив, і незважаючи на те, що цього разу снігу випало не так уже й багато, то і його належним чином прибрати не змогли. Як наслідок, на вулицях і центральних дорогах утворилася снігова «каша», яка не сприяє безпеці дорожнього руху.

– За п’ятибальною системою роботу дорожників області можна оцінити на два з мінусом, – зазначив заступник голови Тернопільської облради Василь Деревляний, – адже вони абсолютно не справляються не лише з поставленими перед ними завданнями, а й з тією роботою, яку й без вказівок повинні виконувати. Інакше як безвідповідальністю це не назвеш. Виходячи із ситуації, можна сказати, що техніки нема, бо її розграбували, гроші вкрали, а тут… випав сніг, якого ніхто не чекав і взагалі не сподівався, що грудень, а то й частина листопада будуть засніженими. Тепер звітують, скільки на дорогах є снігоочисної техніки, однак насправді її немає, але й та що є не працює так як повинна була би працювати. При такій ситуації, коли йде сніг і людям потрібно добратися на восьму ранку на роботу, дітям до школи, то комунальні служби повинні працювати якщо не всю ніч, то принаймні з четвертої-п’ятої ранку, а то їдеш вранці на роботу на центральній вулиці – снігова «каша», на дорогах, трасах області – така ж ситуація. І це вже вдруге дорожники стають на ті ж граблі і показують лише свою непрофесійність і нездатність працювати.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.