Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

6 трагедій на дорогах, які сколихнули Тернопільщину в 2016 році

Цей рік, як і попередні, був невтішний за статистикою кількості аварій і внаслідок них смертей. Загалом аварійність на дорогах Тернопільщини різко зросла й причина тому – безпечність і безвідповідальність учасників дорожно-транспортного руху.

3 березня 2016 року

У Тернополі на пішохідному переході п’яний водій збив на смерть студентку з Польщі – 19-річну Аґнєшку Єзєрську. Аварія сталася близько 23-ої години, в Тернополі на вулиці Замковій. Водій мікроавтобуса «Мерседес Спринтер» на великій швидкості врізався в мікроавтобус «Опель Віваро», який на пішохідному переході пропускав дівчину. Внаслідок зіткнення дівчина потрапила під колеса «Опеля» і з травмами різного ступеня тяжкості, зі струсом та забоєм головного мозку, в стані церебральної коми її реанімували до однієї із лікарень міста. На жаль, врятувати життя потерпілій медики не змогли – через кілька годин вона померла…

2 травня 2016 року

ДТП сталася у Шумському районі на другий день Великодніх свят. О ранній порі на автодорозі між селами Людвище та Соснівка водій мікроавтобуса «Мерседес Віто» перевищив швидкість, на повороті не впорався з керуванням і злетів у кювет.

На момент аварії в бусі було дев’ятеро осіб, двоє з них загинули, ще шестеро потрапили до лікарні, одного з пасажирів після огляду медики відпустили додому.

Всі потерпілі із села Соснівка й тієї ночі поверталися додому з дискотеки із сусіднього села. Як з’ясували правоохоронці, водiй буса проігнорував безпеку дорожнього руху, внаслідок чого машина на повороті злетіла в кювет, кілька разів перекинулася й зупинилася в лісосмузі. Одна з пасажирів – 18-річна Яна – від отриманих травм загинула на місці. Невдовзі в лікарні в стані церебральної коми помер 17-річний Роман.

Липень 2016 року

У грудні взяли під варту чоловіка, який у липні цього року в Тернополі скоїв смертельну ДТП, перебуваючи у стані наркотичного сп’яніння. Встановлено, що тієї ночі водій автомобіля «Mercedes-Benz» поблизу Збаразького КПП, що в Тернополі, збив насмерть 33-річного чоловіка, який переходив дорогу. За іронією долі потерпілий того вечора посварився зі своєю нареченою, а через місяць у них мало бути весілля.

– Згідно із проведеною експертизою стало відомо, що на момент ДТП водій перебував у стані наркотичного сп’яніння та без будь-яких дозвільних документів (прав керувати транспортними засобами був позбавлений відповідно до постанови Тернопільського міськрайонного суду на 10 років ще у 2015-ому році), – кажуть у Секторі комунікації ГУНП у Тернопільській області. – Крім цього водій їхав зі швидкістю, що вдвічі перевищувала дозволену норму.

8 вересня 2016 року

Трагедія сталася ополудні на масиві «Дружба» у Тернополі. За якусь мить сталося непоправне: 4-річний Сашко Палієнко відійшов від мами, несподівано вибіг на дорогу і опинився під задніми колесами вантажівки

ЗІЛ переїхав дитині голівку, смерть настала миттєво… Водій не зміг і не міг запобігти страшній біді.

Очевидці розповідали, що після побаченого його відливали водою… А хлопчика поховали у суботу, 10 вересня, в селі Киданці Збаразького району, де мешкає батько хлопчика.

9 вересня 2016 року

У ДТП в Болгарії загинули композитор з Хоросткова Гусятинського району Сергій Кравець, його дружина та двоє дітей. Чимало краян знали його як учасника колишнього гурту «Тихий дощ».

Життя Сергія, його дружини Ілони, 13-річної доньки Марти та 4-річного синочка Артемка обірвалися надвечір 9 вересня.

За повідомленням тамтешніх ЗМІ, автомобіль українців виїхав на зустрічну смугу, зіткнувся з фурою, а потім ще й з легківкою… Від сильних ударів «Dacia» Кравців перетворилася на місиво… Сергій помер відразу, а Ілона та діти — дорогою до лікарні…

14 грудня 2016 року

Аварія, в якій загинула 38-річна жінка, сталася близько третьої години.

Як повідомили в Секторі комунікації ГУНП у Тернопільській облаті, на автодорозі «Стрий-Тернопіль-Кіровоград-Знам’янка», неподалік села Кам’янки Підволочиського району, зіткнулися два автомобілі.

Мешканка Підволочиська Юлія Василів, перебуваючи за кермом автівки «Toyota Solara», врізалася у «КамАЗ» з причіпом-самоскидом. У результаті зіткнення жінка померла ще до приїзду швидкої.

Галина ТИХА

Крадії шуб можуть вийти під заставу 80 тисяч гривень

На лікування священика з Бережанщини терміново потрібно 160 тисяч гривень