Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

5 курйозів, або Чим незвичайним запам’ятається 2016 рік на Тернопільщині

2016-ий був сповнений також веселих і незвичних моментів, адже не щодня у тернопільському тролейбусі зустрінеш прем’єр-міністра України, чи не щодня у криниці закипить вода, чи у «Сільпо» потечуть «ріки» алкоголю. «Галас» вирішив нагадати своїм читачам про ці та інші курйози у своїй добірці.

У криниці закипіла вода

В одному з сіл Тернопільщини закипіла у криниці вода. Науковці досі не можуть пояснити, що ж могло вплинути на температуру підземних вод. 15-ти метровий колодязь викопали більше ста років.

Завжди там була крижана вода, проте після липневих свят – Петра і Павла – раптом потепліла. Чому вода стала гарячою – не допоміг дізнатись навіть аналіз.

Науковці для порівняння брали воду з гарячої криниці та сусідської – холодної.
Гройсман у тролейбусі

8 грудня під час офіційного візиту прем’єр-міністр України в Тернополі ознайомився з першими результатами впровадження е-квитка у електротранспорті.

До зустрічі з Володимиром Гройсманом тернополяни підготовились на повну, адже прибрали «тролейбус щастя» так, як ніколи.

У транспорті можна було побачити вишиті рушники, вінки із кольоровими стрічками, патріотичні надписи на вікнах та навіть ікону. Крім того, що транспорт сяяв чистотою, кондуктор і водій зустрічали гостя у вишиванках.

Прибирання снігу на «Співучці»

У Тернополі висміяли людей, які під час снігового колапсу, коли місто було повністю паралізоване, кинулись прочищати «Співоче поле».

Восьмеро людей розчищали там проходи між лавками.

«Підготовка до Дня міста? Чи як? От на грома зараз сніг на співучці чистити?» – коментували цю «акцію» в соцмережах користувачі.

Тераси «Файного» на проїжджій частині

Ще у травні на бульварі Шевченка за лічені дні, як гриби після дощу, «виросла» літня тераса ресторану «Файне місто». 

Тернополян дивувало: як посеред дороги може з’явитися заклад громадського харчування. Однак потім з’ясувалося, що дорога вже не дорога. Це аргументовано роз’яснили в поліції та відповідних службах міської влади.

Згодом поруч з  терасою побудували ще один літній майданчик від ресторану «Клуб Файного міста». Курйоз? В українських реаліях – так, бо у нас на такі курйози здатні лише впливові народні депутати.

«Сільпо» плавало у вині

В одному з тернопільських супермаркетів «Сільпо» стався курйозний випадок, там обвалилися стелажі з алкоголем.

Інцидент трапився 20 грудня.

Про це, повідомили очевидці в соцмережах, розмістивши фото, на яких видно, що впали стелажі з вином та горілкою.

У місті ця новина викликала справжній фурор – дописувачі в соцмережах жартували, що це є антиалкогольною акцією супермаркету.

 

Адвокати директора “Хеліксу” ідуть в атаку і вимагають змінити суддів

Ідеальні дороги таки будуть на Тернопільщині