Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Із 10 січня їздити у громадському транспорті Тернополя стане дорожче

З 10 січня 2017 року в Тернополі піднімуть вартість проїзду у громадському транспорті – у тролейбусах та маршрутках.

Розмір повного квитка в електротранспорті становитиме 3 грн., а для учнів і студентів – 2 грн., для пільговиків усе залишається без змін.

– Підняття тарифів це вимушений крок, адже останнім часом дуже подорожчала електроенергія і з нового року знову передбачається підняття тарифів, – заявив сьогодні на виконкомі Тернопільської міської ради начальник Управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігор Мединський. – Якщо станом на сьогодні за один кіловат електроенергії ми платимо 1,25 грн., то з 1 січня будемо платити 2,36 грн. Відбулися також зміни з нарахування заробітної плати, адже ми знаємо, що з 1 січня мінімалку піднімають удвічі і тепер вона становитиме 3200 грн. Відтак нарахування зарплати й видатки будуть суттєвими і для того, щоб дати можливість виплачувати зарплату працівникам, ремонтувати транспортні засоби , забезпечити їх безпеку і системний рух на мережі, то це підняття тарифів – необхідне.

За словами, міського голови Сергія Надала, для соціально-незахищених верств населення, для пільговиків усе залишається без змін. Витрати на їх перевезення компенсовують із міського бюджету, що також є дуже затратним, адже держава на пільговиків уже два роки коштів не виділяє. Щоб здешевити проїзд у тролейбусах, ввели також електронний квиток, який дозволяє заощаджувати до 10% власних коштів.

– Тому якщо не підняти тарифи на проїзд, то комунальне підприємство «Тернопільелектротранс» доведеться просто-на-просто закрити, а ми навпаки хочемо розвивати тролейбусну мережу й збільшити кількість тролейбусів у місті, – підсумував Сергій Надал.

Що стосується маршруток, то вартість проїзду у них також піднімуть до 4 гривень. Для учнів загальноосвітніх шкіл буде діяти 50-відсоткова знижка – 2 гривні. На майбутнє планують електронний квиток ввести й у маршрутках, щоб відслідковувати кількість пасажирів і відповідно формувати цінову політику.

– Підняття тарифів вивчене й обґрунтоване й до цього  нас змушує нова тарифна сітка, яка пов’язана з підняттям зарплати та індекс споживчих цін на наступний рік, – зазначив Ігор Мединський.

Галина ТИХА

12 скандалів, які сколихнули Тернопільщину в 2016 році

У Тернополі розшукують жінку, яка вийшла з дому і зникла безвісти (ФОТО)