Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ідеальні дороги таки будуть на Тернопільщині

Через Тернопільщину пройде автотранспортний маршрут Via Carpatia, який сполучатиме північ та південь Європи. Це питання обговорили під час спільного засідання Комітету з питань транспорту Верховної Ради України та Комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща.

До проектованого європейського автобану Via Carpatia планують включити ще один відрізок в напрямку України. Гілка, яка пролягатиме через Львівщину, Тернопільщину, Хмельниччину, Вінниччину з виходом на Одесу, дасть можливість зв’язати польські порти Гданськ та Гдиня з портами України.

Новий маршрут важливий для України, оскільки він дасть можливість розглядати відновлення Великого шовкового шляху для транспортування вантажів через Україну у напрямку Східної Азії та Китаю, повідомляють “Тернополяни”.

Нагадаємо, ідея створення коридору Via Carpatia виникла ще у 2010 році та полягала у з’єднанні країн Східної Європи – членів ЄС. Навесні 2016 року представники 9 європейських країн вирішили продовжити автошлях та підписали декларацію про будівництво спільної дороги Via Carpatia. Нова траса має з’єднати північ Європи з півднем. Вона пролягатиме через Литву, Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію та Болгарію аж до Греції. Проект передбачає також відгалуження магістралі до України.

5 курйозів, або Чим незвичайним запам’ятається 2016 рік на Тернопільщині

Злочинець, який перебував у розшуку, напився і заважав спати сусідам