Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що покласти під подушку на свято Миколая? 5 варіантів подарунків

День святого Миколая – найбажаніше свято для малечі.


Напередодні батьки «ламають» голову над тим, що подарувати своїм малюкам. Вибір непростий – від солодощів до складних електронних іграшок.

Останнім часом вартість як подарунків першого, так і другого типу суттєво зросла.

«Для дитини не головне, щоб подарунок був дуже дорогим. Для них важливо, щоб він або подобався їм, або був модним в їхньому оточенні, або здивував їх. Однак, щоб ви не подарували дітям, найкраще не обмежуватися лише якоюсь корисною річчю або іграшкою. Важливо подарувати ще й солодощі. Так традиційно склалося, що на День Миколая в Україні дарують солодощі», – каже дитячий психолог Олена Яворницька.

Книга
Книжка сподобається дітям у двох випадках – або вона художня й дуже бажана, або розвиваюча. У книгарнях є великий вибір якісної літератури вартістю до 150 грн. Для малюків можна обрати інтерактивну книгу із тканини. На кожній її сторінці є різноманітні зав’язки, кишені й замки. Дітям до 5 років такий подарунок буде не лише цікавим, а й розвиватиме моторику.
Конструктор
Фірмові конструктори зазвичай коштують понад 500 грн. Однак, якщо у вас дитина віком до 7 років, не обов’язково дарувати їй «Лего». Для 3-4-річних більш цікавими будуть пластикові конструктори із великими деталями. Їх виробляють в Україні, тому ціна таких невисока – від 70 грн. За 150 грн можна обрати конструктор із достатньою кількістю деталей для будівництва хатинки висотою понад 20 сантиметрів. Для старших дітей-хлопчиків можна обрати металевий конструктор із гайками й іншими деталями. Як і конструктор першого типу, він сприяє розвитку логічного й творчого мислення дітей.
Павербанк
Це пристрій, яким можна у екстреній ситуації підзарядити телефон. Зазвичай діти-підлітки не дуже дисципліновані й забувають зарядити телефон. Та й сучасні телефони через свою багатофункціональність дуже швидко розряджаються. Такий пристрій допоможе їм завжди бути на зв’язку із батьками. Середня вартість павербанків – 300 грн. Однак в інтернеті й на ринку можна знайти й дешевші пропозиції – 150-170 грн. Вони виконуватимуть свою роль. Однак їхнього заряду вистачатиме на меншу кількість годин роботи. Бренд виробника павербанків не має значення. Більшість таких зарядок виробляють у Китаї. Однак варто звертати увагу на потужність пристрою. Вона має бути не менше 1100 міліампер.
Набір для творчості
Існує безліч наборів як для дівчаток, так і для хлопчиків. Для дівчат це може бути набір для вишивання. У нього входять нитки різних кольорів, тканина із малюнком й інші допоміжні речі для вишивки. Такий коштує від 80 грн. Так само можна придбати набір художника – із полотном, де є контури малюнку, та фарбами. У комплекті продають схему, у якій вказано куди і який колір фарби треба наносити. Для хлопців продають комплект збирання автомоделі. Машину треба склеїти або скласти із окремих частин.
Селфі-палка
Мода на цей гаджет серед підлітків почалася минулого року. Однак і досі він користується чималою популярністю. Штатив для селфі з’єднують зі смартфоном після встановлення на андроїд-пристрій спеціального додатку. Штатив для селфі можна знайти від 75 грн. Зазвичай найдешевше коштують штативи без блютузу. Аби зробити знімок їх варто дротом під’єднувати до телефону. Також вартість селфі-палки залежить від тримача телефона. З металевим тримачем і прогумованою поверхнею зазвичай такі гаджети коштують дорожче.

За матеріалами «Знай».

Ігор Гуда про новий фінансовий рік: «Інвестиції в енергозбереження – це вклад в українські сім’ї»

У 9 громадах Тернопільщини вибори голів