Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Що буде із субсидіями після підвищення мінімальної зарплати?

У Департаменті соціального захисту населення Тернопільської ОДА розповіли, що буде із субсидіями після підвищення мінімальної зарплати.

За словами директора Департаменту Вадима Боярського, субсидія згідно із постановою кабміну призначається або перепризначається від місяця звернення й до 1 травня наступного року.

Відтак після 1 травня 2017 року буде проведене масове перепризначення субсидій без звернень громадян і буде враховуватися дохід лише за 2016 рік.

– При перепризначенні субсидій після 1 травня 2017 року дохід за 2017 рік враховуватися не буде, враховуватиметься дохід за 2016 рік, – пояснює Вадим Андрійович. – Дохід за 2017 рік буде враховуватися при перерахунку у 2018 році, але прогнозувати, чи зменшиться, чи збільшиться розмір субсидії у зв’язку із підняттям мінімальної зарплати до 3200 гривень, спрогнозувати важко. Ми не можемо знати, які будуть бачення програми житлових субсидій через рік, а тому не можемо прогнозувати, як це відбиватиметься на самій вартості й величині субсидій.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував підвищення мінімальної зарплати з 2017 року до 3200 гривень. Наразі мінімальна зарплата становить 1600 гривень.

Галина ТИХА

Під носом у військових мародери вирубали ліс за 2 мільйони

Майора із Тернопільщини хочуть зробити винним у загибелі 4 поліцейських