Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чому тернопільські школи не закривають на карантин?

Батьки тернопільських школярів стверджують, що адміністрація навчальних закладів подає недостовірну інформацію щодо захворюваності дітей на грип та ГРВІ.

karantinНа їх думку, у школах уже мали б призупинити навчання, адже зараз їх відвідує менше половини учнів.

Зокрема, на сайті міськради у рубриці “питання-відповіді” зареєстровано одразу дві скарги на цю тему.

“Чому школи подають недостовірну інформацію про кількість хворих учнів у закладі? Щодня у медпункти звертаються десятки дітей за допомогою, погане самопочуття, температура, недомагання. У класах ледь не 50% відсутніх, вчителі теж хворіють, притому що лікарняні листи у навчальних закладах не вітаються керівництвом. Прошу санстанцію взяти це питання під серйозний контроль, адже цей грип дуже швидко поширюється”. – пише тернополянка Наталя на сайті Тернопільської міської ради.

Іще одне аналогічне звернення додала тернополянка Ірина.

“Доброго дня. Чому в школі продовжується навчання, якщо в класах до 10 учнів, а решта хворі (школа 29)?” – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, медики вчора офіційно повідомляли, що у Тернополі іще не досягнуто епідеміологічного порогу із захворюваності на грип та ГРВІ.

Водночас рядові вчителі у приватних розмовах зазначають, що керівництво міського управління максимально намагається уникнути закриття шкіл на карантин через неможливість відпрацювання пропущених уроків. Адже міністерство освіти заборонило відпрацьовувати пропущені заняття по суботах. А у робочі дні нема можливості ущільнювати навчальний процес, оскільки у дітей середніх та старших класів при теперішній програмі і так щодня по 7 уроків.

Читайте також:
На Тернопільщині через епідемію грипу уже почали закривати школи

У Тернополі врятували хлопця, який ввечері лежав посеред вулиці

У Тернополі знесуть кіоск, який «виріс» за ніч біля «Цибульки»