Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чи будуть у Тернополі подавати гарячу воду цілодобово?

Гаряча вода – цілодобово; для більшості тернополян це залишається мрією. Однак, за словами комунальників, у декого вона може здійснитися у Новому році.

voda1У багатоповерхівках обласного центру встановлюватимуть індивідуальні теплові пункти, які регулюватимуть тепло і водопостачання безпосередньо в будинку.

На встановлення індивідуальних теплових пунктів передбачені гроші міжнародних організацій. Тернополянам додатково витрачатися не доведеться. Перші ІТП облаштовуватимуть на Сонячному масиві вже з Нового року.

«На сьогоднішній день система теплопостачання у Тернополі далеко – не сучасна. Вона збудована ще у сімдесяті роки. Вона енергозатратна. Якщо подавати гарячу воду такою системою у Тернополі, то затрати підприємства будуть дуже великі та економічно необгрунтовані. Люди просто не зможуть стільки платити. А от індивідуальні теплові пункти дадуть можливість готувати воду безпосередньо в будинку. Тобто вся система теплопостачання кардинально змінюється. Мешканці будинків будуть мати можливість регулювати кількість спожитого тепла, яке йде на приготування води. І ця система запрацює вже найближчим часом. На закупівлю ІТП вже проведено тендер, є адреси, де встановлюватимуть перші ІТП. Насамперед проводитимуть роботи на Сонячному масиві, далі на Канаді і також в інших мікрорайонах», – повідомив ЗЗ начальник виробничо-технічного відділу КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Віталій Грубенюк.

Проект встановлення ІТП у Тернополі запланований на 2017 – 2018 роки. Однак, у будинках де немає підвалів, облаштувати індивідуальні теплові пункти не зможуть. Там встановлять лише теплові лічильники.

Одразу дві тернополянки здобули медалі на Кубку світу з біатлону

До Дня Збройних Сил України в Тернополі пропонують провести флешмоб