Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через Тернопільщину пройде новий європейський автобан

Україна разом із вісьма країнами реалізовуватиме масштабний проект міжнародної автомагістралі «Via Carpatia». Частина цього автобану проляже територією Тернопільської області.

autobahn«Via Carpatia» – масштабний проект створення автомагістралі через всю Європу. Нова дорога з’єднає Балтійське море з Чорним і Середземним і, окрім України, пройде через Литву, Польщу, Словаччину, Угорщину, Румунію, Болгарію, Грецію та Туреччину.

Автобан матиме кілька відгалужень. Одне з них і пройде територією України – через Львівську, Хмельницьку, Вінницьку, Одеську та Тернопільську області. Очікується, що до проекту залучатимуться дороги Львів – Тернопіль – Підволочиськ та Рівне (через Кременець) – Тернопіль – Заліщики.

Новий транспортний коридор, за задумом його авторів, має стати ключовим у відродженні Великого шовкового шляху з Європи в Азію.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що з грудня проект автомагістралі «Via Carpatia» обговорюватимуть у двосторонніх українсько-польських робочих групах. Поки не відомо, коли має розпочатися будівництво окремих відрізків траси. Міністерство не розповідає також і про можливий термін завершення проекту. Нагадаємо, Світовий банк виділить $200 мільйонів на дороги.

Джерело: Тижневик “Номер один”

Місцевих депутатів очікує екзекуція деклараціями

Олександр Богомол висловив співчуття родинам загиблих на Київщині поліцейських