Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через обіцянки Гройсмана у Тернополі піднімуть вартість проїзду у маршрутках

З нового року тернополяни заживуть по-новому: мінімальну заробітну плату піднімуть до 3200 гривень, тому і проїзд у маршрутках та тролейбусах підвищать до 4 гривень і 3 відповідно.

Внаслідок збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 грн у міській раді здійснюють перегляд тарифів по транспорту.

За новими розрахунками з 1 січня собівартість проїзду у маршрутках становитиме 4 грн та 3 грн у тролейбусах.

– Ми здійснили перегляд тарифів по транспорту з нового року. Якщо закладати в основу мінімальну зарплату 3200 гривень, то собівартість проїзду становитиме 4 гривні у маршрутках та 3 гривні у тролейбусах, – зазначила начальник управління економіки, промисловості та праці Тетяна Корчак. – У Тернополі очікуємо збільшення середньої заробітної плати на 19,1%, тобто до 5000 грн.

Про це повідомили на засіданні виконкому 14 грудня. Остаточне рішення чи подорожчає проїзд з 1 січня прийматиме міська рада, але ймовірно, що перевізники будуть працювати лише за реальним тарифами, пише “20 хвилин”.

Нагадаємо, Гройсман пообіцяв  підвищення мінімалки з 1600 грн до 3200 грн з 2017 року. Урядовці кажуть: економіка зросте на 3%, а курс 27,2 грн / за долар,  та вперше за 25 років незалежності мінімальна заробітна плата громадян дорівнюватиме реальному прожитковому мінімуму. Експерти з цього приводу менш оптимістичні. Зазначають, що відчутного покращення очікувати не варто, адже нас може очікувати й відчутний стрибок цін.

 

Чи прийдуть у Тернопіль китайські мільйонні інвестиції? (ФОТО)

На Тернопільщині відкрили завод із перспективою створення 2 тисяч робочих місць