Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

6 людей загинуло на виробництві

На Тернопільщині сталися шість випадків із смертельним наслідком на виробництві. По чотирьох випадках розслідування уже завершилося, а по двох ще триває.

Сім’ям, які втратили годувальника через те, що він отримав смертельні травми на виробництві, а також тим, хто, власне, сам травмувався, Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Тернопільській області передбачена матеріальна допомога. Так, за 11 місяців поточого року в області виділили компенсацій на суму понад 26 млн. грн.

З них 23 мільйони гривень – виплата щомісячних страхових виплат потерпілим, унаслідок ушодження здоров’я, і 2,5 мільйони гривень – виплати щомісячної грошової допомоги утриманцям – дітям до 18 років і які навчаються на стаціонарі до 23 років. Наразі в області на обліку перебувають 150 утриманців і 300 осіб, які отримують грошові компенсації внаслідок ушкодження здоров’я на виробництві, 44 особи з яких – інваліди І групи.

Сьогодні Фонд здійснює близько 20 видів різних виплат і грошових допомог після настання нещасного випадку. До них належить одноразова допомога в разі стійкої втрати працездатності, тобто коли людині призначають групу інвалідності. Така допомога визначається в розмірі 17 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Виплачують також щомісячні страхові виплати потерпілим, унаслідок ушкодження здоров’я, а також відшкодовують гроші сім’ям потерпілих, які отримали на виробництві смертельні травми. Така допомога визначається у сто прожиткових мінімумів, тобто 145 тисяч гривень на сім’ю.

Важливою частиною роботи Фонду є й медико-соціальна реабілітація самих потерпілих. Цього року виплачено вже понад 2,5 мільйонів гривень. Перш за все, це гроші на лікування – понад 500 тис. грн., на протезування майже 600 тис. грн., і на спеціальний медичний догляд, побутове обслуговування, сторонній догляд для інвалідів І групи – 700 тис. грн.

Основна частина тих, хто отримує допомогу, це люди без групи і ті, кому призначили ІІІ групу інвалідності. Розмір цієї допомоги щомісячно становить трохи більше 900 гривень.

Зазначимо, що допомогу й відшкодування за травми можуть отримувати лише ті особи, які працювали на підприємстві на підставі трудової угоди й травмувалися під час роботи.

Галина ТИХА

У Бережанах придумали біопаливну на соломі!

Тернопіль патрулюють в особливому режимі?