Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У 2017 році ймовірно відбудуться вибори до нових райрад

Наступним кроком після створення госпітальних округів стане прийняття закону про новий адміністративно-територіальний устрій України. Така послідовність передбачена Концепцією реформи, затвердженої Кабінетом Міністрів.

bvРаніше розпочався процес створення об’єднаних громад. В тих областях, де з реформами не зволікають, є райони, на більшій частині територій яких створені громади. Наприклад, така ситуація в Шумському, Підволочиському і Теребовлянському районах Тернопільської області. На практиці це означає, що районна влада дублює багато функцій нових адміністративних утворень.

30 листопада уряд схвалив постанову, у якій  визначив механізми та дедлайн для утворення госпітальних округів – 1 лютого 2017 року. Їхні межі фактично відповідатимуть межам нових районів. Таким чином, відбудеться укрупнення. З 17 існуючих районів в Тернопільській області стане 3.

Тому існує висока ймовірність, що після прийняття закону про адмінтерустрій орієнтовно у другій половини 2017 року будуть проведені перші вибори до Тернопільської, Кременецької та Чортківської райрад, а решта районних рад, і, очевидно, адміністрацій припинять своє існування з 1 січня 2018 року.
gosp

Поліція розшукує безвісти зниклого 45-річного жителя Тернопільщини

Через сніг призупинили ремонт дороги Львів-Тернопіль