Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільський біатлоніст – автор кращого результату сезону!

Третій етап Кубка світу з біатлону в чеському Нове Мєсто порадував найкращим серед українців результатом сезону в особистих гонках. Його автором став тернополянин Дмитро Підручний, який фінішував п’ятим у гонці з масового старту.

Дмитро ПідручнийПричому до останньої, четвертої стрільби Дмитро мав усі шанси на медаль, але схибивши лише одного разу програв бронзовому призеру… менше секунди. Так, щільність результатів у чоловічому біатлоні настільки висока, що у трьох секундах фінішного протоколу умістилися і два призери гонки, і ще чотири (!) біатлоністи.

А загалом Роман у цій гонці серед 30-ки елітних біатлоністів планети продемонстрував 16-ий хід по дистанції, 7-ий час у швидкості стрільби та був у числі лише чотирьох спортсменів, які обмежилися лише одним промахом на чотирьох рубежах, що вселяє певний оптимізм і надію на подальші успіхи.

Одним промахом обмежився і француз Мартен Фуркад — беззаперечний лідер Кубку світу цього сезону. З восьми особистих грудневих гонок Фуркад виграв сім, а ще в одній став бронзовим призером. Додайте сюди ще дві перемоги в естафетах і стане зрозуміло, що Великий кришталевий глобус Фуркаду вже можна вручати за підсумком грудня, не чекаючи завершення сезону. Його відрив від другого місця у загальному заліку Кубка світу складає вже просто прірву — 158 балів.

Наш Дмитро Підручний у цьому заліку піднявся на 20-ту позицію. Його партнер по команді Сергій Семенов, після також доволі позитивного етапу (в спринті Сергій посів сьоме місце), вийшов на 27-ме місце, а Артем Прима — на 32-ому.

А ось жіноча команда поки не може похвалитися таким позитивом. Тривають проблеми зі швидкістю в Олени Підгрушної. У Нове Мєсто вони наклалися ще й на неточну стрільбу (загалом 10 промахів на три гонки), що призвело до місць у п’ятому десятку після спринту та гонки переслідування. Лише мас-старт Олена більш-менш може занести в актив — там вона фінішувала п’ятнадцятою.

Не краще виступили й інші дівчата, включаючи й тернополянку Настю Меркушину, яка досі не може похвалитися набраними кубковими очками. Про якусь стабільність можна говорити лише у випадку з Юлією Джимою, яка у загальному заліку наразі 15-та.

А решта українок розташувалися на таких позиціях: Підгрушна — 24-та, Варвинець — 33-тя, Журавок — 50-та, а Бондар — 52-га.

Надія тепер на передноворічний збір у Словенії, який має підняти рівень всієї жіночої збірної. Перший січневий етап розпочнеться вже напередодні Різдва і, цілком імовірно, що поруч з іншими дівчатами ми там побачимо і ще одну лідерку нашої команди Валю Семеренко.

А Олена Підгрушна ще до старту наступного етапу візьме участь у Різдвяній гонці, яка традиційно відбудеться 28 грудня на стадіоні «Шальке» у Гельзенкірхені. Партнером тернополянки там стане Сергій Семенов.

Олекса СОНЯХ

Тернопільські підприємці не можуть зняти гроші з рахунків у Приватбанку

На Тернопільщині дрова подорожчали майже у два рази