Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки тернопільські водії витрачають на пальне щомісяця?

На тернопільський автозаправках знову подорожчало пальне, а відтак зросли витрати водіїв на нього.

«Галас» поцікавився, у скільки гривень тепер обходяться поїздки та, чи стараються водії економити.

За словами 43-річного тернополянина Олександра Бойка, якщо водій постійно  користується своєю автівкою, то в середньому він проїжджає до 20-25 тисяч кілометрів на рік, або ж 2-2,5 тисячі кілометрів у місяць, ну, або 25–85 кілометрів за день.

– Таким чином, можна підрахувати, якщо середня вартість найпопулярнішого 92-ого бензину – 24 гривні за літр, а в середньому машина «бере» вісім літрів палива на сто кілометрів, то виходить 160 літрів бензину на місяць і відповідно 3840 гривень у місяць, або 128 гривень у день, – рахує приблизні витрати на пальне Олександр. – Про те, щоб вирахувати, скільки грошей потрібно витратити на пальне за рік, навіть важко уявити чи припустити, бо виходить дуже велика сума. До того ж додаємо сюди витрати на обслуговування автомобіля, яке для старих і нових автівок буде відрізнятися, страхування, необхідність зимової гуми і маємо ще кругленьку суму.

Для тих, хто їздить на дизельному пальному ситуація трошки відрізняється, але не кардинально. Різниця між ціною на бензин і дизпаливо – незначна. До того ж, експерти прогнозують, що крім нещодавнього подорожчання пального на 40-50 копійок за літр, дизпаливо взимку подорожчає ще на стільки ж.

Галина ТИХА

На Тернопільщині зупинили незаконний експорт квасолі на суму майже 900 тисяч гривень

Після скоєння ДТП водій навмисне протаранив поліцейське авто