Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Синоптики прогнозують, що тернополяни попливуть на Новий рік

Зима — приголомшлива пора року. Українською зимою захоплювалися класики: про неї писали Гоголь, Франко, Леся Українка. Саме взимку найлегше відчути себе щасливим, зануритися в дитинство. Дійсно, взимку гарний настрій підтримують канікули, свята — Новий рік, Різдво. А якщо зима видасться сніжної, то можна ще й порадувати себе новорічними забавами, які доступні всім незалежно від віку: покататися з гірки, пограти в сніжки, зліпити снігову бабу. Ось тільки чи буде в наступаючу зиму сніг? Або, щоб не проводити свята в вогкості і бруду, краще скористатися гарячими новорічними путівками на зимові гірськолижні курорти? Чи можна дізнатися, якою буде погода взимку 2017 року в Україні? Цілком можливо. Існує безліч способів: від прогнозів метеорологів до народних прикмет.

Прогноз від метеорологів:

Ближче до кінця тижня метеорологи передбачають більш теплу і ясну погоду. За попередніми прогнозами, справжньої зими у Новорічну ніч чекати марно. Можлива навіть плюсова температура повітря.

Мінлива хмарність, незначні опади у вигляді мокрого снігу, пориви північно-східного вітру, – такі погодні умови передбачають метеорологи на Тернопільщині найближчим часом. За прогнозами Укргідрометеоцентру, ближче до кінця тижня зберігатиметься тенденція до підвищення температури повітря.

«Температура повітря коливатиметься від незначного мінуса до незначного плюса. Вночі передбачають від нуля до шести градусів морозу, вдень – від трьох градусів морозу до двох градусів тепла. Можливі тенденції до підвищення температурних показників. Вітер північно-східний 7 – 12 метрів за секунду, можливі пориви вітру. Ближче до кінця тижня також буде більш сонячно», – повідомили метеорологи Укргідрометеоцентру.
Зима ще заявить про свої права, – кажуть метеорологи. На Різдво обіцяють мороз і сніг.

 

Тернополянин переходив дорогу на червоне світло і потрапив у лікарню

21-річний житель Тернопільщини зарізав товариша та скинув тіло у криницю