Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Продавці з тернопільського ринку радять не панікувати, бо взимку ціни зростають постійно

З 1 жовтня цього року держава відмовилася від регулювання цін на соціально-важливі продукти харчування терміном на три місяці. 

А позаяк до переліку товарів з «безконтрольними» цінами ввійшли свинина, молоко й курячі яйця, «Галас» вирішив з’ясувати, яка ситуація із доступністю цих продуктів на тернопільському центральному ринку.

Як зазначають продавці м’яса й м’ясних виробів, ціни на їхню продукцію дещо підросли й будуть підвищуватися надалі. Але разом із тим заспокоюють, мовляв, ріст цін на продовольчі товари на зиму – характерний, тому панікувати не варто.

Відтак, сьогодні на центральному ринку кілограм свинячої вирізки можна придбати в середньому за 80 грн., полядвиці – за 76 грн., лопатки безкісткової – за 54 грн., фарш – за 44 грн., м’ясо з шиї – за 70-80 грн., сало – за 35-40 грн., ребра – за 35 грн., печінку – за 25 грн., нирки – за 20 грн. Найдорожчою залишається яловичина й дешевше можна придбати курятину.

«Скачуть» ціни й на молоко та молочні вироби. Нині літр молока на ринку коштує в середньому 11 гривень, півтора літра – 18 грн. Відповідно за молоком зростає й вартість сиру та сметани. Хоча з цього приводу продавці також мають пояснення, мовляв, на зиму зменшується надій молока.

Подешевшали, щоправда, курячі яйця. Бо якщо ще восени вони били всі цінові рекорди й виходили майже золотими, то тепер коштують в середньому 1,90 грн. за штуку.

Галина ТИХА

 

На Тернопільщині оприлюднили графік виплати пенсій за січень 2017 року

Як підвищення мінімальної зарплати «вдарить» по податках для підприємців