Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Перше шампанське біатлонного сезону — з подвійним тернопільським присмаком

Біатлонний етап Кубка світу в словенській Поклюці став значно позитивнішим для українських уболівальників від дебютного етапу.

По-перше, в коронній естафеті жіноча збірна здобула перший подіум сезону. По-друге, в команді з’явився новий лідер — Юлія Джима, якій до особистого подіуму кілька разів не вистачало буквально дещиці (тобто одного-двох влучень).

А по-третє, в медальній гонці взяли участь обидві тернополянки Олена Підгрушна та Настя Меркушина, які, хоч і не показують звичних швидкостей, але вже стабілізували стрільбу.

Естафетна гонка для жіночої збірної України склалася майже ідеально. Українські дівчата апріорі не могли претендувати на п’єдестал завдяки швидкості (вона нині шкутильгає у всіх, крім Джими), а боротися з лідерами на рівних вдалося хіба що завдяки лише 100-відсотково влучній стрільбі. І дівчата стріляли дуже близько до цього показника — Варвинець і Меркушина не використали жодного додаткового набою, у Джими лише один, а у Підгрушної два.

Така стрільба дала змогу вийти на впевнене третє місце, адже німкеням і француженкам наші поки однозначно програють, а ось чешки і норвежки не обійшлися без штрафних кіл. Інші ж суперниці поки не можуть похвалитися повноцінними четвірками.

А ось у особистому заліку поки на першу десятку в України претендує лише Юлія Джима. Вона вже піднялася на 11-ту позицію загального заліку і практично в кожній гонці демонструє швидкість на рівні першої десятки «скороходів». А ось Олена Підгрушна вже стабілізувала свою стрільбу (у Поклюці в особистих гонках вона влучила 30 з 30, але фінішувала в другому та третьому десятку), але повільна дистанційна швидкість поки не дає претендувати на справді високі місця. У загальному заліку Олена — 19-та.

А ось на третє місце в команді знову вийшла Настя Меркушина. Після провального етапу в Швеції 21-річну тернополянку відправили на другосортний Кубок IBU, але її дві впевнені перемоги там змусили тренерів у авральному порядку викликати Настю на естафету. І вона, як ми вже знаємо, не схибила.

Чоловіча команда в Словенії також запам’яталася естафетою. Наші хлопці, з тернополянином Дмитром Підручним на останньому етапі, фінішували на високому четвертому місці. Це найкращий результат за кілька останніх сезонів. Хлопці також влучно стріляли (лише 6 додаткових набоїв), а від бронзових призерів німців їх відділило лише 17 секунд. При цьому українці випередили потужні команди Австрій, Чехії та Норвегії.

А ось у особистих гонках у чоловіків поки не все виходить. У загальному заліку жоден із наших лідерів не входить до першої 25-ки: Підручний — 26-ий, Прима — 32-ий, а Семенов — 41-ий.

Наступний етап Кубку світу, який розпочнеться уже найближчого четверга, прийме чеське Нове Место. Там відбудуться перші цього сезону мас-старти, отож усім лідерам української збірної, а особливо чоловічій частині команди, слід покращувати позиції у загальному заліку.

Розклад ІІІ етапу Кубка світу в Поклюці

15 грудня. 18.30. Чоловіки. Спринт. 10 км.

16 грудня. 18.30. Жінки. Спринт. 7,5 км.

17 грудня. 16.00. Чоловіки. Гонка переслідування. 12,5 км.

17 грудня. 18.30. Жінки. Гонка переслідування. 10 км.

18 грудня. 12.45. Чоловіки. Мас-старт. 15 км.

18 грудня. 15.15. Жінки. Мас-старт. 12,5 км.

Олекса СОНЯХ

Тернополянам, які не мають субсидій, приходять фантастичні рахунки

Через пожежу у власному будинку на Тернопільщині загинув чоловік (ФОТО)