Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На трасах Тернопільщини “лівий” спирт продавали бочками

Факт спроби продажу двох бочок спирту місткістю по 250 л виявили нещодавно правоохоронці у селі Зарубинці Підволочиського району.

spyrtУ зв’язку з проведенням перевірки по факту виявлення спирту невідомого походження (імовірно неврахований спирт із Новосілківського МПД ДП «Укрспирт») у кількості 500 літрів Наказом № 692 від 08.12.16р. призначено комплексну перевірку Новосілківського МПД ДП «Укрспирт».

Зокрема, 7 грудня 2016 року, близько 18.00 на автотрасі поблизу с.Зарубинці Підволочиського району Тернопільської області працівниками Головного управління поліції України в Тернопільській області за повідомленням співробітників управління безпеки ДП «Укрспирт» було виявлено факт спроби збуту 500 л (2 бочки місткістю по 250 л) спирту без супроводжуючих документів, що підтверджували би факт законного обігу підакцизної продукції.

«Разом із систематичними заходами з виявлення незаконного обігу спирту буде проведено комплексну перевірку діяльності підприємства з метою встановлення факту причетності працівників Новосілківського МПД ДП «Укрспирт» до вказаної ситуації», – коментує начальник управління безпеки ДП «Укрспирт» Віктор Думан.

Слід зазначити, що директором Новосілківського МПД ДП «Укрспирт» з 2014 року є Ярослав Миколайович Борис. І це не перша справа, де він може фігурувати. Так, постанова Підволочиського районного суду Тернопільської області від 21 листопада свідчить про те, що поліція підозрює Ярослава Бориса в розтраті близько 4 млн грн. бюджетних коштів. Адже, за даними слідчих, в результаті перевірки фінансово-господарської діяльності Новосільківського МПД ДП «Укрспирт» встановлено, що керівник спиртзаводу Ярослав Борис допустив непоодинокі порушення і недоліки, які завдали державі збитків на суму близько 4 млн грн. А саме: слідство встановило, що голова Новосільківського МПД ДП «Укрспирт» під виглядом якісної сировини закуповує неякісну полову. Крім того, за матеріалами справи, частина працівників спиртзаводу звільнилася, оскільки керівник їм постійно погрожував і морально принижував. А тих робітників, які залишилися, Ярослав Борис змушує відшкодовувати матеріальні збитки підприємства за власні кошти.

В рамках недавно зареєстрованого кримінального провадження №12016210150000292 від 10.11.2016 слідчі СВ Підволочиського ОП ГУ Національної поліції в Тернопільській області звернулися до суду з клопотанням дати дозвіл на проведення позапланової ревізії діяльності Новосільківського МПД ДП «Укрспирт» в період з 1 січня 2014 року по 21 листопада 2016 року. Суд надав дозвіл.

 

Тернополянин привів жінку у готель і скоїв підлий злочин

Тернополян закликають долучитися до збору подарунків для захисників Вітчизни