Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині через епідемію грипу уже почали закривати школи

На Тернопільщині через збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ у деяких районах закривають школи або ж окремі класи.

grypСтаном на 5 грудня за внутрішніми наказами директорів шкіл та начальників відділів освіти в області було закрито вісім шкіл. Зокрема, йдеться про сім шкіл у Борщівському районі, дві з яких у самому Борщеві, та одну школу на Гусятинщині.

– Сьогодні ми отримали інформацію про те, що в Теребовлянському та Гусятинському районах також планують закривати школи, – каже лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Світлана Маціпура. – Проте наразі точної інформації щодо кількості закритих шкіл не маємо. Відомо й що у тернопільській школі №11 закрили один клас. Це, власне, рішення директорів шкіл і педагогічної ради, адже вони відстежують ситуацію і дивляться, чи закривати школу, чи лише окремі класи.

За словами Світлани Маціпури, епідеміологи очікували ріст захворюваності на грип та ГРВІ, бо традиційно в нашій області на кінець грудня, а також на початку січня-лютого, збільшується кількість хворих.

– Будемо стежити за ситуацією далі, якщо вона погіршиться, то говоритимемо про підвищення епідемічного порогу, – додає лікар-епідеміолог. – Наразі ситуація ускладнилася, але якщо вона загостриться, то будемо оголошувати епідемію.

Галина ТИХА

На автовокзалах Тернопільщини тепер пропонують не тільки роботу в Америці, але й в Україні

Тернопільський суд уже відпустив відомого хмельничанина Дмитра Нагуту