Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині розпочався судовий процес над вбивцями громадського активіста

У середу, 14 грудня, у Зборівському районному суді відбулося слухання по справі вбивства активіста ГО «Народна рада Кременеччини» Віталія Ващенка.

Жорстоке вбивство активіста сталося в травні цього року. Незадовго після цього поліції вдалося затримати двох виконавців, організатора і посередника злочину.

Слідство тривало кілька місяців і нещодавно прокуратура Тернопільської області скерувала обвинувальний акт до суду.

За рішенням Апеляційного суду Тернопільської області розгляд справи передали до Зборівського районного суду. Перше судове засідання мало відбутися 5 грудня, однак через те, що ні вдова Наталя Ващенко, ні її захисник, не отримали повісток, суд не відбувся і слухання справи перенесли на середу, 14 грудня.

Наразі підсудні перебувають у СІЗО. На слухання їх доправили під спеціальним конвоєм, який здійснював посилену охорону в залі суду.

Засідання, що відбулося вчора, було ознайомчим. Сторони, зокрема, підсудні, подали свої клопотання щодо справи, просили зняти арешт на окреме майно, вилучене слідством. Утім, суд ці клопотання відхилив. Розгляд справи по суті повинен розпочатися наступного судового засідання, яке призначили на 20 грудня о 12-ій год.

Кожен із підсудних найняв собі окремого приватного адвоката. Відомо, що троє адвокатів з Тернополя, а один із Дніпра. Самі ж фігуранти справи також із Дніпровської області з Кривого Рогу. Вони вже були раніше судимі і, як встановило слідство, разом відбували покарання у місцях позбавлення волі. Там, власне познайомилися й продовжили свої брудні справи на волі. Остання з таких «справ» знову ж таки закінчилася лавою підсудних.

Щодо замовника вбивства, то слідство ще триває. Проти нього порушено окреме кримінальне провадження.

На суді у Зборові також були активісти «Правого сектора» та «Народної ради Кременеччини».

Галина ТИХА

У Тернопільській області на слизькій дорозі зіткнулися два “Мерседеси”. Є травмовані

Тернопільського депутата за сутенерство посадили під домашній арешт