Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині проти скасування мораторію на експорт лісу

Депутати Тернопільської обласної ради проти скасування мораторію на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді.

Верховна Рада наклала цей мораторій тимчасово, але вже перший рік його дії дав позитивні результати по всій країні. Деревообробна та меблева промисловість почали стрімко зростати, а загальний склад реалізації промислової продукції скоротився на 6%.

– Щодо нашої області, то маємо взагалі фантастичні результати, – каже депутат Тернопільської обласної ради від «Народного контролю» Володимир Болєщук. – Деревообробна промисловість має плюс 70% за січень-листопад 2015-16 років. Почав рости й експорт деревообробних матеріалів і збільшився на 12%, а відтак зросла й сплата податків на 18%. Інвестори також почали вкладати кошти в деревообробну галузь, створюючи, таким чином, нові робочі місця.

Проте, за словами Володимира Болєщука, на сьогодні існує загроза, що ВР може скасувати мораторій і це може призвести до негативних наслідків – вирубки лісів і контрабанди продукції.

– З метою захисту лісових ресурсів України, розвитку деревообробної промисловості, наповнення державного й місцевого бюджетів і створення робочих місць, ми звертаємося до Верховної Ради не скасовувати існуючу заборону, – заявив депутат з трибуни під час сесії Тернопільської обласної ради. – Наша фракція буде голосувати за цю пропозицію і надалі відстоюватиме це питання.

Галина ТИХА

Акторам драмтеатру зробили незвичний подарунок

У Тернополі водій “Фольксвагена” поламав ноги двом пішоходам