Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині проблеми з вакциною від грипу та ГРВІ

На Тернопільщині досі немає вакцини від грипу та ГРВІ, а це значно погіршує ситуацію і збільшує кількість захворювань, що, як наслідок, може призвести до епідемії.

vactsynaВідомо, що основний та найрезультативніший захист від грипу та ГРВІ – проведення щеплень. Однак, на жаль, цього епідсезону, в Тернопільській області дуже сумна ситуація. На ринок вакцина надійшла дуже пізно – у листопаді, і в обмеженій кількості.

Відтак на початку епідемічного сезону в області щепилися лише 140 осіб. Якщо хтось хотів щепитися, але не встиг, то йому доведеться чекати знову, адже наразі в області вакцини немає. Лікарі очікують на отримання французької вакцини «Ваксігрип», але з її постачанням з невідомих причин виникла затримка. Вартість однієї дози «Ваксігрипу» –180-200 грн.

Незважаючи на те, що кількість хворих збільшується, епідеміологи запевняють, що ще не пізно робити щеплення, адже епідемії немає. Можна, звичайно, робити щеплення й під час епідемії, але тоді є більший ризик захворіти. Найрезультативніше щепитися перед епідемічним сезоном, бо організму потрібно хоча б два тижні, щоб виробився імунітет.

Галина ТИХА

Донька тернопільського нардепа уже без 5 хвилин прокурор

Щоб купити дозу, вкрав пожертви для бійців АТО